Creatief in de weer met je kind én zelf ook ontspannen

Als je kind ook het liefste met jou speelt, dan is het natuurlijk wel zo fijn om iets te doen waar je zelf ook ontspanning uithaalt. Van samen eindeloos met LEGO bouwen tot aan schilderenop nummer. Ik deel mijn favorieten met jullie.

Schilderen op nummer

Wat mij betreft is schilderen op nummer dé tip voor iedereen met iets oudere kinderen. Je moet dan tenslotte al de nummers kunnen herkennen en een kwastje goed vast kunnen houden. Op het moment dat je kind hier voor klaar is, dan kun je zelf ook de kwasten er weer eens bij pakken. Wist je dat je kun schilderen op nummer eigen foto? Je kiest een foto uit, kiest ‘m formaat, druk op uploaden en je kunt binnen een paar dagen aan de slag met je eigen schilderij. Ze leveren een canvasdoek, premium kwasten, de benodigde verf en een voorbeeldje.

Eigen schilderij maken

Als kind heb ik ontelbare schilderijen op nummer gemaakt; ik kreeg altijd wel zo’n set voor Sinterklaas of mijn verjaardag. Maar ook als volwassene heb ik een aantal jaar meegewerkt aan een uniek schilderij. Het was één van de activiteiten tijdens ons vriendenweekend, waarbij we met zestien volwassenen genoten van het verven. Ja soms is het een priegelwerkje, maar je kunt zo echt je hoofd leegmaken. Zo lekker ontspannen! Het is ook een prachtig schilderij geworden wat nog steeds in de woonkamer van onze vrienden hangt. Bij paintingexpert.nl kun je niet alleen je eigen foto tot een schilderij laten bewerken; ze hebben ook tal van kunstwerken waar je mee aan de slag kunt gaan. Als je bestelt, hoef je je over materialen trouwens geen zorgen te maken.

Diamond painting

In diezelfde webshop ontdekte ik ook dat je ook een diamond painting van je eigen foto kunt maken. Voor kinderen kun je in speelgoedwinkels tal van setjes voor verschillende leeftijden krijgen, dus ook dit kun je samen met je dochter (of zoon) doen. Lekker creatief bezig zijn, samen kletsen en de tijd vliegt voorbij. Tijd waarin je helemaal niet nadenkt over die overvolle to do lijst of je werktelefoon wil checken. Nee, je bent echt aan het ontspannen.

LEGO bouwen

Wat mij betreft mag LEGO bouwen ook niet in dit overzicht ontbreken. Dat begint al vanaf zeer jonge leeftijd, waarbij je met Duplo de mooiste werken kan bouwen. Zo hebben wij bijvoorbeeld heel veel treinspoor en ontdekte ik dat je zelfs een soort van achtbaan kunt bouwen. Terwijl mijn mannetje met de blokjes in de weer was, zat ik naast hem op de grond ook te priegelen. En nu hij in zijn LEGO-fase zit, merk ik dat het bouwen met die kleine blokjes ook erg fijn is. Een soort puzzelen, maar dan levert het wat mij betreft meer voldoening op. Je kunt het bouwwerk tenslotte daarna laten staan. In mijn geval bouw ik nu veel autootjes voor de kleine man, waar hij vervolgens dankbaar meespeelt. Vanaf de bank kan ik daar dan weer ontspannen naar zitten kijken.

november 2, 2021 /