Eva Eikhout duikt in quarterlife crisis voor Eva en de Eva’s

De 25-jarige tv-maakster Eva Eikhout duikt voor BNNVARA in de quarterlife crisis. Ze volgt naam- en leeftijdsgenoten om te zien hoe zij hun leven leiden. Dit programma is online te kijken via de YouTube-pagina van NPO3 en NPO3.nl.

Quarterlife crisis

Iedereen kent de midlife crisis nog wel, maar tegenwoordig is vooral de quarterlife crisis met een opmars bezig. Jongeren vragen zich rond hun 25e steeds vaker af: gaat mijn leven wel de goede kant op? Ook Eva Eikhout (25 jaar) zit middenin een quarterlife crisis en vraagt zich af: “Hoe managen anderen van mijn leeftijd hun carrière, hun sociale leven, hun financiën, hun woonsituatie?”. 

Over de quarterlife crisis zijn een aantal interessante boeken verschenen, denk aan:

Eva en de Eva’s

Eva wil graag een volwassen leven leiden, maar weet niet hoe ze dat moet aanpakken. Loopt ze achter op de rest? Moet Eva haar leven radicaal omgooien? Om daar achter te komen volgt Eva zes naam- en leeftijdsgenoten – tussen de 18 en 26 jaar – met een totaal ander leven. Hoe doen deze andere Eva’s het? Beter? Slechter? Kan ze iets van ze leren of juist niet? In elke aflevering staat een ander thema centraal: carrière, wonen, relaties, identiteit, kinderen en vrije tijd. Ook krijgt Eva iedere week nog een laatste advies van haar grote voorbeeld en naamgenoot Eva Jinek.

Leeftijdsgenoten

Zo ontmoet ze toptennisser Eva Vedder van 21 jaar uit Den Haag. Haar hele leven staat in teken van sport en ze traint daarom zes dagen per week. En Eva ontmoet Evan (23) uit Arnhem, hij is trans man en overweegt zijn borsten te laten verwijderen. Boer Evert (27) woont 8 jaar samen met zijn vriendin en heeft sinds een jaar zijn eigen boerderij. De ambitieuze Hawa (29) is make-up artiest en woont nog bij haar ouders, zij staat op het punt om op zichzelf te gaan wonen. Evelyn Mey (27) uit Nijverdal is drag queen en woont in Nijverdal, al zou ze graag naar Amsterdam verhuizen om bekend te worden. En Eva gaat langs bij Eveny, zij is 21 en haar leven draait om de opvoeding van haar kind.

Eva Eikhout

Eva Eikhout woont op kamers in Nijmegen met twee huisgenoten en zakt de weekenden graag door met vrienden. Aan werk geen gebrek, maar haar klussen zijn op freelance basis en een wisselend inkomen geeft onzekerheid. In Eva’s plaatje van een volwassen leven leiden hoort een eigen woning, een gezin en een pensioen opbouwen. Aan de hand van alle ontmoetingen checkt Eva steeds bij zichzelf: “Is mijn volwassen leven geslaagd of niet?”

Eva en de Eva’s kijken

Eva en de Eva’s is elke woensdag om 15.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.nl en NPO 3 YouTube.  Sowieso worden daar erg leuke programma’s en series uitgezonden. Denk bijvoorbeeld aan Downtown, Joardy Season 2, To Bi or not to Bi, Naakt en Dealen met Designerdrugs. Op tv kon je over dit thema eerder al kijken naar Real Life.

Foto: Annemieke van der Togt

Twijfel jij over je kinderwens?

november 12, 2021 /