3x inspiratie voor een heerlijk momentje me-time als moeder!

Het is niet voor niets dat moeder met ‘moe’ begint. Uit onderzoek blijkt dat de meeste nieuwe moeders veel te veel ballen in de lucht moeten houden en daarnaast ook nog eens kampen met extreem slaapgebrek. Een veeleisende baan, vrienden, een relatie, het huishouden… geen wonder dat je bijna niet meer aan je zelf toekomt. Hoog tijd om op de rem te drukken. Want jezelf uit het oog verliezen, is wel het ergste wat je kunt doen.

Een mommy burn-out bestaat echt. Veel moeders kampen tegenwoordig met burn-out gerelateerde klachten. Ze zijn uitgeblust, ontzettend vermoeid en voelen zich allesbehalve gelukkig. Ondanks al het moois wat ze om zich heen hebben. Het geeft daarom ook echt niet om eens toe te geven dat het zwaar is. Je kunt dit probleem echter (gedeeltelijk) oplossen door jezelf af en toe op de eerste plaats te zetten. Even een stap terugnemen en een heerlijk momentje me-time pakken. Dat is soms alles wat je nodig hebt om weer op te laden en beter in het leven te staan. Maar hoe vul je zo’n momentje precies in? Hier vind je 3x inspiratie voor heerlijke me-time als moeder. Een gelukkige moeder is immers goud waard!

1.    Beautybehandeling thuis met vriendinnen

Sinds het moederschap zie je je vriendinnen misschien maar weinig. Niet uit onwil, maar simpelweg omdat het ontbreekt aan tijd. Toch blijft het heel belangrijk om ook zelf over sociale contacten te beschikken. Even lekker je ei kwijt, lachen en gewoon genieten van de mensen die jou zo dierbaar zijn. Sla daarom twee vliegen in één klap en geniet van een momentje me-time met jouw beste vriendin(nen).

Wat dacht je bijvoorbeeld van een beautybehandeling bij jou thuis? Breng de kindjes voor één dagje extra bij de opvang of bij opa en oma en geniet samen van een middagje tutten. Maskertjes, uitproberen van verschillende haarproducten van Kérastase, nagellak, enzovoorts. Dat geeft niet alleen een fijn gevoel, maar dat straal je vervolgens ook nog eens uit.

2.    Alleen winkelen

Soms gaat er niets boven een momentje alleen winkelen. En nee, dan bedoelen we niet de supermarkt (hoewel dat ook heel lekker kan zijn), maar een echt winkelcentrum. Zonder huilende kinderen, driftbuien of gehaast. Gewoon lekker als vanouds door de winkelstraten slenteren en in iedere winkel lopen die je tegenkomt. De leukste spullen kopen en niet kijken naar de tijd, rekening houdend met slaapjes en voedingsmomenten. Koop nu niet alleen spullen voor de kinderen, maar verwen jezelf ook eens. Dat voelt goed.

3.    Gun jezelf een heerlijk momentje rust onder de douche

Iedere moeder zal beamen dat zelfs even rustig douchen op veel dagen al onmogelijk is. Hierbij maakt de leeftijd van je kinderen nauwelijks uit. Er is eigenlijk altijd wel iets als jij nét onder de douche wilt gaan staan. Daarom doe je dit altijd maar vluchtig en kan je er ook niet echt van genieten. Gelukkig is dit wel iets waar je dagelijks even de tijd voor kan nemen. Simpelweg door het douchemomentje op een ander tijdstip te laten bestaan. Doe dit bijvoorbeeld wanneer je man thuis is. Dan kan hij even de aandacht geven aan de kinderen en jij ongestoord douchen. Muziekje aan, alle tijd nemen en genieten van de rust.

Geen man? Ook geen enkel probleem. In dat geval sta je in de ochtend iets eerder op of ga je pas douchen als de kinderen op bed liggen. Zo geniet je in alle rust van jouw beautymomentje. Vaak is een kwartier tot dertig minuten al voldoende om je weer op te laden voor de volgende dag.

november 9, 2021 /