De leukste geboortekaartjes van nu

Door alle mogelijkheden op sociale media, is het versturen van geboortekaartjes de afgelopen jaren mild afgenomen. Jammer, want het delen van gezinsuitbreiding is op geen mooiere manier te delen. Laat je vrienden en kennissen dus vooral weten dat er iets te vieren valt en bekijk hieronder waaraan een perfect geboortekaartje moet voldoen.

Naam van de nieuweling

Het belangrijkste onderdeel van de kaart: de naam. Na lang overleggen, sparren en knopen doorhakken, heb je uiteindelijk een keuze gemaakt. En hier wachten familieleden en vrienden natuurlijk ook op. Val dus gelijk met de deur in huis en vermeld de babynaam op de kaart. Veel ouders kiezen ervoor om de naam van hun pasgeboren dochter of zoon op de voorkant van de kaart te zetten, maar dit hoeft natuurlijk niet. Zorg er echter wel voor dat de naam opvalt en uit het oog springt.

Geboortedatum -en tijdstip

Er zijn verschillende manieren waarop je de geboortedatum van je kindje kunt vermelden. Zo kun je ervoor kiezen om de datum geheel uit te schrijven. Je krijgt dan bijvoorbeeld: 15 september 2022. Veel mensen kiezer er echter voor om te werken met getallen en tussenstreepjes. Op de kaart ziet dat er zo uit: 15 – 09 – 2022 of 15 | 09 | 2022.

Hoe je de geboortedatum en het tijdstip van geboorte vermeld, kan ook afhankelijk zijn van de getallen zelf. Sommige geboortedata- en tijdstippen zijn extra leuk om in cijfers neer te zetten.

Gewicht

Niet iedereen kiest hiervoor, maar de meesten zullen het gewicht van de baby ook vermelden. Je mag hierbij uitgaan van vier cijfers. Bijvoorbeeld: 3.123 gram. Een tip: bij het vermelden van gegevens als het tijdstip, gewicht en de datum, zou je kunnen werken met icoontjes. Hierdoor wordt de kaart iets overzichtelijker.

Contactgegevens en kraambezoek

Ook niet onbelangrijk: jouw persoonlijke gegevens en de tijdstippen waarop mensen welkom zijn voor een kraambezoek. Je zou hier eventueel ook nog eventuele cadeautips kunnen vermelden, maar dat hoeft uiteraard niet.  

Maak het eigen

Last but definitely not least: het is verder helemaal aan jou. Ga voor een stijl die bij je past, kies kleuren die je mooi vindt en maak het helemaal eigen. Geboortekaartjes worden voor altijd bewaart en het is daarom cruciaal dat je iets maakt waar je trots op bent. Ook als je het moeilijk vindt om zelf kaartjes te ontwerpen, zijn er sites met voorbeelden. Zo kun je op de site van Kaartje2Go veel inspiratie opdoen.

december 20, 2021 /