Dit moet je weten over tarot

Grote kans dat je de term tarot al wel eens voorbij hebt horen komen. Misschien ken je wel iemand die hier mee bezig is. Voordat je kunt bepalen of tarot ook iets voor jou is, is het natuurlijk belangrijk om hier eerst meer over te weten te komen. Want wat is tarot en wat kun je ermee? Lees gauw verder als je graag een antwoord wilt hebben op deze vragen. Wij zetten hieronder wat belangrijke informatie over tarot voor je op een rijtje, dus lees snel verder.

Wat is tarot?

Voordat je kunt bepalen of tarot iets voor jou is, is het eerst van belang dat je weet wat het inhoudt. Daarom vertellen wij je eerst meer over de betekenis van tarot. Bij tarot heb je te maken met kaarten. Het bestaat uit 78 kaarten met afbeeldingen vol symbolen voor oude wijsheden. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen de grote Arcana en de kleine Arcana. De 22 kaarten van grote Arcana hebben betrekking op grote geheimen en de 56 kaarten van de kleine Arcana over de wat kleinere. Bij tarot wordt er volop gebruik gemaakt van symbolen die een emotionele betekenis hebben. Als jij een vraag over bijvoorbeeld een bepaalde levensfase hebt, kan je hier door middel van tarotkaarten inzicht in krijgen.

Als je interesse hebt in tarot, dan zijn je mogelijkheden eindeloos. Er zijn namelijk veel toepassingen waar je voor kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan sjamanensets, een engelen dagkaart, orakelkaarten en advieskaarten. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor het leggen van tarotkaarten, dus lees jezelf hier vooral goed over in om te kijken wat het beste bij jou past.

Wat kan je met tarot?

Als je ervoor kiest om tarotkaarten te leggen, dan wil je meer inzicht krijgen in bepaalde dingen in je leven. De symboolkaarten bij tarot kunnen jou namelijk inzicht geven in allerlei aspecten van het leven. Bijvoorbeeld over zaken die betrekking hebben op eigen ontwikkeling, bewustzijn, familie, liefde of werk. Als je dus graag een vraag beantwoord wilt hebben op een van deze vlakken of meer wilt weten over de levensfase waar je jezelf nu in bevindt, dan is tarotkaarten leggen misschien wel wat voor jou. Een onderwerp dat vaak aan bod komt bij het leggen van tarotkaarten, is de liefde. Bij een liefdeslegging worden bijvoorbeeld vragen gesteld over wanneer iemand een relatie krijgt en hoe je van relatieproblemen af kunt komen.

Hierboven heb je vast wat basisinformatie kunnen lezen over tarot. Denk je dat het iets voor jou is? Dan is het een aanrader om jezelf hier vooral goed over in te lezen van tevoren, zodat je hierin een goede keuze kunt maken. Onthoud dat bij tarotkaarten leggen niet de toekomst voorspelt kan worden, maar dat er alleen inzicht wordt gegeven in allerlei aspecten van het dagelijks leven. Als je dus vragen beantwoord wilt hebben over een belangrijk onderdeel in je leven of over de levensfase waar je nu in zit, dan kan tarot je hierbij wellicht op weg helpen!

maart 28, 2022 /