Ontdek leuke kraamcadeaus om te vragen (en geven)

Wat zijn nu leuke kraamcadeaus om te vragen? Veel aanstaande moeders vinden dat lastig. Zeker als je een cadeaulijst maakt en meteen een flinke hoeveelheid aan verschillende cadeautjes voor jouw kindje kunt uitzoeken. Wat zijn dan praktische cadeaus voor je baby, die leuk zijn om te geven én niet meteen de hoofdprijs kosten? Ik heb een aantal leuke kraamcadeaus op een rijtje gezet om zowel te vragen als te geven.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is bijvoorbeeld zo’n leuk kraamcadeau om te krijgen. Zo heeft het merk Little Dutch bijvoorbeeld ontzettend stijlvol speelgoed. De eerste maanden staat dat mooi op de babykamer, waarna je kindje er vervolgens lange tijd plezier van heeft. Denk bijvoorbeeld aan een gereedschapskist met daarop de naam van de kleine man. Een make-up tasje waar de naam van het meisje al op zit met allerlei leuke speeltjes. Maar denk ook aan een speelgoedautootje of trekdier. Er zijn zoveel mogelijkheden, waarbij je al iets leuks hebt vanaf 7,95 euro. De meeste grotere cadeaus zitten iets boven de twintig euro. Koop je een kraamcadeau met meerdere samen of wil je uitpakken, dan vind ik persoonlijk de blokkenkar van Little Dutch erg leuk. Daar kan een kindje achter leren lopen en met blokken spelen de kleintjes jarenlang met veel plezier. Dit is bij uitstek een duurzaam kraamcadeau.

Rugzak met naam

In de webshop van Kidslabel heb ik nog leuke kraamcadeaus om te vragen ontdekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kinderrugzak met de naam van jouw zoon of dochter. Zo vind ik de Teddy rugzakken erg leuk om eerst in de babykamer op te hangen bijvoorbeeld met een knuffeltje uit. Vervolgens kun je ‘m al snel gebruiken als je kindje gaat logeren of naar de opvang gaat om er wat spulletjes in mee te nemen. Als je kijkt naar de peuter rugzakken, dan geef je een kraamcadeau waar de ontvanger echt nog lang plezier van gaat hebben. Die rugzak kan namelijk ook nog mee naar school genomen worden. De prijs begint bij 24,95 euro. De Teddy-rugzakken zijn er vanaf 36,95 euro. En kijk zeker ook nog even verder op de site, want ik ontdekte er ook badjassen met naam en gave geboortestoeltjes. Zo’n stoeltje hebben wij met onze vriendengroep vaak gegeven als kraamcadeau. De prijs ligt toch iets hoger en is dus ideaal als groepscadeautje.

Nuttige, leuke kraamcadeaus

Naast houten speelgoed, een kinderrugzak, badjas met naam of een geboortestoeltje zijn er natuurlijk nog tal van leuke kraamcadeaus. Als ik kijk naar wat wij destijds hebben gekregen, dan zijn er zeker ook nog een aantal nuttige, leuke cadeautjes waar je naar kunt kijken. Denk bijvoorbeeld aan een kinderservies. Ja, dat zal nog eventjes in de kast staan, maar vervolgens kun je er lang van genieten. Aan de andere kant kun je ook gewoon aan de ouders vragen wat ze nog nodig hebben; zo hebben wij veel gekregen rompertjes en slabbetjes ontzettend veel gebruikt. Zeker bij een eerste kindje hebben ouders dat vaak nog niet zoveel in huis. Met verzorgingsproducten en luiers ben ik zelf erg voorzichtig; iedere ouder heeft toch zelf zijn voorkeur. Het is zonder als je voor tientallen euro’s aan babyproducten koopt, terwijl ze vervolgens in de kast blijven staan. (Aanstaande) ouders durf dus kraamcadeaus te vragen die je echt kunt gebruiken. En tip voor de gevers: overleg ook gewoon met de nieuwbakken vader of moeder. Ja, het is dan misschien minder een verrassing, maar hoe fijn is het als jouw cadeautje dagelijks wordt gebruikt of jarenlang dienst kan doen in het gezin.

april 12, 2022 /