Het is maar goed dat die zwangerschap negen maanden duurt!

Als je eenmaal zwanger bent, dan lijkt het nog eindeloos lang te duren. Nog nemen maanden, pas dan kun je je kleintje in je armen houden! Wat lang! Natuurlijk weet je dat je kindje deze tijd nu eenmaal nodig heeft om te groeien, om een echt klein mensje te worden, veilig in de buik. Maar wist je dat het ook voor jou helemaal niet zo verkeerd is dat die zwangerschap negen maanden duurt? Ook jij hebt namelijk heel veel te doen, zowel op mentaal als op praktisch gebied.

Je mentaal voorbereiden op wat komen gaat

Je bent vast en zeker hartstikke blij dat je zwanger bent. Misschien heb je hier wel maanden of jaren op gewacht, en is het nu eindelijk zo ver. Het liefst zou je je kindje nu al in je armen houden, maar dat duurt nog even. Mooi, want dan kun jij je ook mentaal gaan voorbereiden op wat komen gaat. Zeker als het je eerste kindje is, gaat er namelijk heel wat veranderen. Ga er maar vanuit dat je je vanaf nu min of meer permanent zorgen gaat maken. Er loopt straks een stukje van jou op de wereld rond, dat allerlei dingen gaat doen die je liever zou vermijden. Dat teleurstellingen te verwerken zal krijgen, zich zo nu en dan pijn zal doen, verdrietig zal zijn… Het is nogal wat om daar als ouder mee om te gaan. Maar bereid je ook voor op een soort liefde die je nog nooit voor iemand gevoeld hebt, en een portie geluk die soms zo groot zal zijn dat je het bijna niet aankan. Je leven gaat veranderen, en niet zo’n beetje ook, en het is goed om je daar alvast bewust van te zijn en een klein beetje op voor te bereiden.

Alle tijd om een naam te verzinnen

Die negen maanden kun je ook goed gebruiken om je het hoofd te breken over de perfecte babynamen. Misschien had je die al in je hoofd voor de zwangerschap zich aandiende, dan ben je snel klaar. Maar misschien ben je er al wel uit qua meisjesnamen, maar heb je voor jongens nog geen idee, of andersom. Ga op zoek naar inspiratie, en denk na over wat jij mooi of belangrijk vindt in een naam. Lang of kort, internationaal of Nederlands? Ga op zoek naar inspiratie, maar luister uiteindelijk ook vooral naar je gevoel.

Er moet van alles gekocht worden

De komst van een baby betekent ook de komst van een hoop nieuwe spullen in je huis. Er zijn volop lijstjes te vinden waarop staat wat je nodig hebt. Vraag daarnaast advies aan (ervarings)deskundigen, en kijk wat jij allemaal moet en wil kopen. Bij twijfel niet doen, ook als je kindje er eenmaal is kun je veel dingen nog net zo makkelijk aanschaffen als je ze toch nodig blijkt te hebben.

mei 18, 2022 /