Helderzienden vs. waarzeggers: dit is het verschil

Heb jij interesse in wat de toekomst voor jou in petto heeft? Daar kan een waarzegger je bij helpen. Tijdens een lezing gebruikt een waarzegger bepaalde methoden en technieken om meer te weten te komen over je verleden, je huidige leven en je toekomstige leven.

Er bestaat nogal wat onduidelijkheid als het gaat om het verschil tussen helderzienden en waarzeggers. In dit artikel leggen we dit verschil voor je uit.

Wat zijn helderzienden?

Helderzienden zijn personen die geboren zijn met een speciale gave. Deze gave stelt ze in staat om te kunnen zien wat je normaal niet zou kunnen zien met je gewone zintuigen. Zij kunnen dus zien wat ‘gewone’ mensen niet kunnen waarnemen. Als resultaat hiervan kunnen ze bijvoorbeeld in de toekomst kijken en vertellen wat ze zien. Maar helderzienden kunnen meer dan alleen de toekomst voorspellen. Een helderziende kan bijvoorbeeld ook contact leggen met de doden.

Met behulp van een helderziende kun je dus antwoorden krijgen op vragen waarvan je eerst dacht dat je ze nooit beantwoord zou krijgen. Dit kan voor veel mensen rust creëren. Stel dat je al jarenlang loopt met een prangende vraag in je hoofd. Hoe fijn is het dan als je die na al die tijd eindelijk beantwoord kunt krijgen? Dat stelt je in staat om een bepaald (vervelend) hoofdstuk in je leven af te sluiten en door te gaan met je leven.

Wat zijn waarzeggers?

Waarzeggers zijn ook mensen die je antwoorden kunnen geven op vragen waar je al lang mee loopt. Tijdens een lezing gebruiken waarzeggers speciale technieken en spullen om zo tot een beeld van de toekomst te komen. Zo geven ze je inzicht in een situatie waar je je nu in bevindt of antwoord op een belangrijke vraag. 

Het verschil tussen helderzienden en waarzeggers

Het verschil tussen waarzeggers en helderzienden zit hem in het feit dat helderzienden echt over een gave beschikken en waarzeggers niet. Helderzienden worden met hun gave geboren en gebruiken deze tijdens hun lezingen en voorspellingen. Waarzeggers zijn waarzegger geworden door de rituelen en de toepassing van hun attributen te oefenen. 

Nu weet je wat de termen ‘helderziende’ en ‘waarzegger’ precies inhouden, maar wat is nu het verschil tussen deze twee? Dat zit hem in hun aanpak. Een waarzegger gebruikt, zoals eerder genoemd, bepaalde rituelen en attributen om jouw vragen te beantwoorden. Een helderziende heeft deze rituelen en attributen niet nodig. Hij of zij maakt gebruik van de aangeboren gave om in de toekomst te kijken of contact te leggen met bepaalde personen. Een waarzegger kun je dus worden door middel van oefening, een helderziende wordt zo geboren. 

juli 15, 2022 /