Zo kun je je oude sieraden laten taxeren

Heb je veel te veel sieraden? Dan wil je mogelijk afstand doen van één of meerdere armbanden, ringen, kettingen, horloges of oorbellen. Sommige mensen gooien sieraden die zij niet meer dragen gewoon weg, maar dat is zonde als je het ons vraagt. Sieraden kunnen je namelijk geld opleveren. Bij oude sieraden is dit een stuk aannemelijker. Om te achterhalen hoeveel jouw oude sieraden waard zijn, kun jij ze laten taxeren. Veel mensen hebben alleen geen idee hoe ze dit doen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe je oude sieraden laat taxeren.

Stuur ze op voor een taxatie

Wil je oude sieraden verkopen, maar weet je niet hoe je ze laat taxeren? Dan richt jij je waarschijnlijk tot het internet. Hier kom je talloze sites tegen die een taxatie voor je kunnen uitvoeren. Sommige van deze sites kunnen een taxatie uitvoeren op basis van foto’s, maar vaak word je gevraagd oude sieraden op te sturen. Als de taxateur het sieraad fysiek in zijn bezit heeft, kan hij immers een betere prijsinschatting maken. Er zijn mensen die hun oude sieraden klakkeloos opsturen, maar wij willen je hiervoor waarschuwen. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat je niets hoort van de partij waar je jouw oude sieraden naar hebt opgestuurd. Vandaar dat deze manier van taxeren niet onze voorkeur heeft.

Neem ze mee naar een taxateur

Wie wil voorkomen dat hij zijn oude sieraden nooit meer terugziet, neemt ze mee naar een taxateur. Wil je jouw oude sieraden of goud inwisselen? Bij jou in de buurt zit vast wel iemand die de waarde ervan kan bepalen. Je kunt bij een juwelier langsgaan, maar een goudexpert geniet de voorkeur. Deze persoon is namelijk in staat om de waarde van oude sieraden in te schatten. Wil je bijvoorbeeld een trouwring verkopen en ben je benieuwd hoeveel je hiervoor kunt vragen? Dan kan een goudexpert je helpen.

De manier waarop oude sieraden getaxeerd worden verschilt per expert. Wij raden je aan om langs te gaan bij een professional waarbij de taxatie onder jouw ogen wordt uitgevoerd. Je ziet op deze manier wat er gebeurt en bovendien geeft de goudexpert je tekst en uitleg. Je hoort dus niet alleen voor hoeveel je jouw oude sieraden kunt verkopen, maar je steekt er ook nog wat van op.

Taxeer sieraden nooit zelf

Sommige mensen denken dat het overbodig is om langs te gaan bij een goudexpert. Op het internet zijn immers genoeg manieren te vinden om zelf oude sieraden te taxeren. Dat klopt, maar toch is het beter om dit over te laten aan een professional. Je weet zelf namelijk niet waar je op moet letten bij het taxeren van oude sieraden. Het gevaar hiervan is dat je de waarde verkeerd inschat. Hiermee kun jij jezelf in de vingers snijden, want mogelijk verkoop je oude sieraden (ver) onder de waarde. Reden genoeg om oude sieraden altijd mee te nemen naar een expert voordat je ze te koop aanbiedt.

augustus 26, 2022 /