Hoe gaat dat bij jullie thuis? TV-programma over opvoeden

Hoe gaat dat bij jullie thuis? is het nieuwe tv-programma over opvoeden van de EO. in dit programma gaan twee opvoeders met verschillende opvoedstijlen een dag mee in het reilen en zeilen bij elkaar thuis. Daarnaast is er op NPO Start het aanvullende programma Opgevoed staat netjes van ontwikkelingspsycholoog Steven Pont. Hoe gaat dat bij jullie thuis is vanaf vanavond – maandag 8 augustus – om 19.05 uur te kijken op NPO1.

Hoe gaat dat bij jullie thuis?

In elke aflevering van Hoe gaat dat bij jullie thuis? staan twee gezinnen met verschillende opvoedstijlen centraal. Ze komen allebei een dag bij elkaar over de vloer om met elkaar mee te kijken en zonder oordeel van elkaar te leren. Na twee dagen samen, praten ze met elkaar door over hun ervaringen en geven feedback, kritiek, complimenten en tips. Een panel uit alle windstreken en lagen van de samenleving kijkt elke dag mee en geeft vanuit huis commentaar op de beelden van de gezinnen.

Steven Pont

Met elkaar praten over opvoeden is belangrijk, zegt ontwikkelingspyscholoog Steven Pont, die bij het programma de NPO Start-reeks opgevoed staat netjes maakt. “Opvoeden is toch een beetje een proces van achttien jaar lang intelligent vooruitstruikelen en daarin kun je best iets van elkaar opsteken.” Met dit programma wil de omroep het échte gesprek over opvoeden stimuleren en inspireren om elkaars opvoeding niet te veroordelen, maar met elkaar in gesprek te gaan over de opvoedissues die elke opvoeder tegenkomt.

Bekende families geven commentaar

Dagelijks kijkt een panel van vaste kijkers mee met de beelden vanuit de gezinnen. Vanaf de bank geven zij commentaar op wat zij zien gebeuren en geven hun ongezouten mening. Ondanks dat er altijd wel een mening is over hoe het er bij de ander thuis aan toe gaat, is er bovenal veel herkenning en sympathie vanuit het panel. Deelnemers aan het panel zijn bijvoorbeeld families Pos (Helemaal het einde) en Geerts (Een Huis Vol).

Opgevoed staat netjes

In de online serie Opgevoed staat netjes komen de meest spraakmakende en herkenbare fragmenten uit zowel de afleveringen als het bonusmateriaal van Hoe gaat dat bij jullie thuis? aan bod. Ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont licht aan de hand van een thema onderliggende patronen, verhoudingen, spanning of leermomenten uit. Wat ziet hij gebeuren bij de ouders onderling? Of in het gedrag tussen moeder en kind? En wat zegt dat over ons mensen? Waar zijn we bang voor, welke uitdagingen gaan we niet uit de weg en waarom? En waarom is evenwicht in een relatie belangrijk voor een veilige opvoedomgeving?

Hoe gaat dat bij jullie thuis? is vanaf vanavond – maandag 8 augustus om 19.05 uur – te kijken bij de EO op NPO 1. De aanvullende ondemandserie Opgevoed staat netjes is te zien via NPO Start. 


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 8, 2022 /