Owlet Monitor Duo: babyfoon mét veel handige extra’s

Ga jij als moeder ook regelmatig even bij je kindje kijken als hij of zij slaapt? Of check je regelmatig even de beelden van de babyfoon? Toen mijn baby-tje net was geboren – maar ook in de weken daarna – sloop ik vaak zijn kamertje in als ik het erg stil vond. Soms was dat ook echt met een bang hartje; je moet tenslotte toch het slaapritme van je kleintje even ontdekken. Gelukkig is er nu een babyfoon, waarmee je je kindje nog beter in de gaten kan houden. Maak kennis met de Owlet Monitor Duo mét Owlet Cam 2; dit nieuwe generatie babycamera- en monitorsysteem geeft ouders ultiem zich op hun baby. Niet alleen letterlijk, maar ook qua statistieken.

Owlet Cam 2

De Owlet Cam 2 – die bij de Olwet Monitor Duo hoort – is de nieuwste telg in de Owlet-familie. Deze nieuwste generatie HD-videomonitor is voorzien van diverse nieuwe functies, zoals kunstmatige- en zelflerende intelligentie. Zo worden er 1080p HD-opnames gemaakt in de kinderkamer wanneer je baby huil of er andere geluiden te horen zijn. Als ouder krijg je hier vervolgens een melding van en het wordt ook als videoclip opgeslagen. Niet alleen handig, maar ook leuk voor later. Want die kleintjes kunnen hele toeren in hun bedje uithalen. Verder zie je in de handige app hoe het staat met de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid in de babykamer. Op die manier kun je een optimale slaapomgeving creëren. In deze tijd is dat natuurlijk extra handig, omdat we – door de torenhoge prijzen – allemaal voorzichtig zijn met het gebruik van de verwarming.

Beeldkwaliteit Owlet Cam 2

Je zou de Owlet Cam 2 kunnen omschrijven als een babyfoon mét veel extra’s, maar dan doe je ‘m eigenlijk te kort. Als ik ‘m vergelijk met de babyfoon, zoals wij die eerder gebruikten, is dit echt next level. De beeldkwaliteit met 4x zoom en nachtzicht is echt zo ontzettend goed. Daarnaast heeft de camera een wijde range, waardoor je je kindje (of zelfs de totale kamer – afhankelijk van waar je ‘m bevestigd) heel goed in beeld hebt. Daarnaast heeft-ie ook tweerichtingscommunicatie, waardoor je tegen je kindje kan praten op het moment dat-ie begint te huilen of nog steeds wakker ligt. Dat doe je allemaal via de app. Daardoor is het zelfs mogelijk om alles te volgen als je zelf niet in de buurt bent; zolang je maar online bent via WiFi of 4G. Enorm fijn voor partners die vaker van huis zijn en zo ook veel meekrijgen. Of gewoon eventjes de camera kunnen aanzetten als ze hun kleintje missen.

Owlet Monitor Duo

Daarnaast ken je Owlet natuurlijk van de Smart Sock; dit sokje voor baby’s stelt ouders in staat om het totale slaapproces in beeld te krijgen; van de uren dat hun baby heeft geslapen tot het aantal keer dat het kind wakker is geworden en de algehele slaapkwaliteit. Met de Owlet Care-app wordt daarnaast ook het zuurstofniveau en de hartslag van de baby in de gaten houden. Worden de – vooraf – ingestelde waardes overschreden, dan krijg je daar als ouder ook een melding van. De Owlet Cam 2, de Smart Sock en deze Care-app vormen samen de Owlet Monitor. Wat mij betreft volgens mij de meest complete babyfoon – of kan ik toch beter zeggen monitor – die je voor je kleintje kan hebben. Daar hangt ook een prijskaartje aan; hij kost 499,- euro. Maar daarvoor doe je wel heel waardevolle inzichten op. En zeg nu zelf: een goede nachtrust is ook wat waard.

Invloed Smart Sock en Care-app op gemoedsrust

Als ik over de Owlet Monitor Duo vertel – en dan met name over de Smart Sock en de uitgebreide Care-app – dan wordt daar heel wisselend op gereageerd. Je hebt ouders, die het ‘in hun tijd’ ook hadden willen hebben. En er zijn ouders, die zich afvragen of al die weetjes en cijfertjes niet slecht voor je gemoedsrust zijn. “Dan ben je zo’n moeder die met iedere melding richting de huisarts gaat”, hoorde ik bijvoorbeeld. Toch heb ik dat gevoel helemaal niet. Ik vind het juist fijn om wat extra inzicht te hebben, waardoor je bijvoorbeeld ook een slaaproutine kunt ontwikkelen die echt bij je kindje past. Als je kindje goed slaapt, slaap jezelf tenslotte ook beter. Dat is juist goed voor je gemoedsrust. En ja, als er dan aanwijzingen zijn dat er iets niet goed is, dan kun je die bevindingen meenemen naar een huisarts of dokter.

De Owlet Smart Sock (€399,-), Owlet Cam 2 (€169,-) en Owlet Monitor Duo (€499,-) zijn te koop via www.owletcare.nl en bol.com. Owlet Cam 2 is zowel wit als in de rustgevende tint saliegroen verkrijgbaar. We gaan de Owlet Monitor Duo nog uitgebreider testen, dus blijf ons volgen voor nog meer bevindingen qua gebruik van de Owlet Smart Sock, Owlet Cam 2 en de Care-app.

oktober 27, 2022 /