Een aannemer inhuren: wat kost dat precies?

Wil je jouw huis van top tot teen verbouwen? Dan haal jij jezelf flink wat werk op de hals. Daarom zit je er misschien niet op te wachten om dit helemaal zelf uit te voeren. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt een aannemer inhuren. Zo’n iemand coördineert de volledige klus, waardoor je hier zelf eigenlijk geen omkijken naar hebt. Alhoewel een aannemer inhuren de nodige voordelen met zich meebrengt, zit er ook een nadeel aan. Een aannemer kost namelijk geld. Maar wat kost het inhuren van een aannemer precies? Wij geven je hier antwoord op deze vraag.

Kosten hangen af van de grootte van de klus

Wie denkt dat hij altijd ongeveer evenveel betaalt voor een aannemer, heeft het mis. De ene keer kun je namelijk veel meer kwijt zijn dan de andere keer. Dit komt doordat de kosten van bijvoorbeeld een aannemer in Rotterdam afhankelijk zijn van de grootte van de klus. Schakel je een aannemer in voor een grootschalige verbouwing of de bouw van een nieuwe woning? Dan gaat hier meer tijd in zitten dan wanneer je hem inhuurt voor een uitbouw of het verbouwen van jouw badkamer. Hoe langer een aannemer voor je aan het werk is, des te hoger de kosten doorgaans uitvallen.

Iedere aannemer bepaalt zelf zijn (uur)tarief

De kosten van een aannemer worden grotendeels bepaald door de grootte van een klus, maar dit is niet het enige wat meespeelt in de prijs. Iedere aannemer heeft namelijk zijn eigen tarief. Hierdoor zit er ook verschil in de prijs. Veel aannemers werken op basis van een tarief per uur, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook vakmensen die een tarief per vierkante meter hanteren of een klus aannemen voor een vaste som. Wil je een aannemer inhuren? Kijk dan altijd even wat zijn tarief is. Wanneer je dit niet kunt vinden, kun je het opvragen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een offerte. Je weet dan direct hoeveel de klus je ongeveer gaat kosten.

Wat is er allemaal bij de prijs inbegrepen?

Wanneer je een aannemersbedrijf inschakelt, betaal je soms een vast bedrag voor de volledige klus. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen, zodat je naderhand niet voor verrassingen komt te staan. Bij de prijs van een aannemer zijn onder meer de kosten voor de materialen, bouwtekeningen, vergunningen en ontheffingen inbegrepen. Kies je voor een aannemer die als zzp’er werkt? Dan betaal je vaak een zogeheten aanneemsom.

Moet een aannemer een dakdekker, elektricien, loodgieter of andere vakmensen inschakelen voor de klus? Dan zijn deze kosten doorgaans ook bij de prijs inbegrepen. Kijk hier wel even naar, want dit wordt niet altijd meegenomen. Wanneer je een aannemer inhuurt, hoef je de vakmensen die nodig zijn overigens niet zelf in te schakelen. Dit neemt een aannemer namelijk voor zijn rekening. Hij neemt niet alleen contact met hen op, maar zorgt er ook voor dat ze hun werkzaamheden op het juiste moment uitvoeren. Het werk blijft zo waarschijnlijk op schema lopen, waardoor de klus vaak rond de geplande datum geklaard is.

november 17, 2022 /