Kies je voor me-time of ga je samen naar Valk Exclusief?

Kun jij je laatste weekendje weg nog herinneren? Of dat etentje met je partner? Dat momentje me-time waarop er even geen baby om aandacht jammert of peuter aan je broek hangt. Als nieuwbakken ouder(s) lijk je soms nergens tijd voor te hebben, maar er is echt meer mogelijk dan je denkt. Het belangrijkste: niet denken in problemen, maar mogelijkheden zien. Die kansen pakken én dan genieten van bijvoorbeeld uit eten en overnachten bij Valk Exclusief hotels.

Me-time

Wat dacht je van een nachtje weg en genieten van een dagje me-time? Even de batterij opladen, zodat je weer klaar bent om te balanceren tussen werk én privé, maar ook tussen gezin en sociaal leven. Heerlijk! En voor veel ouders ook makkelijker te realiseren dan een avondje uit of weekendje weg. Omdat je alleen gaat, kan de ander namelijk de zorgtaken voor zijn of haar rekening nemen. En natuurlijk doe je het niet veel later gewoon andersom; dan laat je je partner genieten van zo’n moment. Daar kun je vast wel een vrije dag voor nemen. Ik heb dit zelf vorig jaar gedaan inclusief late check-out en had echt het relaxte gevoel dat ik normaal na een week vakantie heb.

Overnachten nabij huis

Vind je het spannend om ver weg te gaan en wil je toch stand-by staan (of is er echt een momentje dat er hulp nodig is), dan kun je dit natuurlijk organiseren door nabij huis te overnachten. Bij me-time zit het ‘m wat mij betreft, namelijk helemaal niet in waar je precies zit, maar juist in dat je zelf kunt bepalen wat je met je dag en avond doet. Dat je ongestoord een boek kunt lezen. Of lekker naar die foute Netflix-films kan kijken vanuit een lekker bed waar je overdwars in kunt liggen. Je hebt zoveel Van der Valk locaties in Nederland dat er altijd wel een hotel in de buurt is. En als het dan echt eventjes niet gaat, sta je zo weer thuis. Bijkomend voordeel: het genieten kan meteen starten als je richting het hotel gaat. Je hoeft je geen zorgen te maken over lange reizen of files.

Uit eten

Heb je behoefte om er eventjes samen op uit te gaan, dan kun je er natuurlijk ook kiezen om uit eten te gaan. Qua oppas heb je misschien wel een buurmeisje, die het leuk vindt om een paar uurtjes wat bij te verdienen. Of je kunt een familielid of vriend(in) vragen, die begrijpt dat het ook belangrijk is om als nieuwbakken ouders even tijd samen te hebben. Tijd om in alle rust samen een goed gesprek te voeren. Of misschien even stoom af te blazen als de kid(s) lastig waren. Of gewoon even ongestoord kletsen over jullie favoriete bezigheden. Natuurlijk heb je je mobiel mee voor-het-geval-dat, maar laat ‘m wel in je tas (met het geluid aan). Check ‘m alleen als de oppas blijft bellen. Wist je dat je in de restaurants van Valk Exclusief hotels ook uit eten kunt als je er niet overnacht.

Ontbijt, brunch of lunch

Tip: lukt het niet om een oppas voor de avond te regelen, ga dan met elkaar uitgebreid lunchen, brunchen of desnoods ontbijten, terwijl je kind(eren) bij de kinderopvang, bso of school zijn. Het gaat niet om het moment op de dag dat je er even uit bent, maar juist dat je echt even samen bent. Daar heb je wel een paar vrije uurtjes voor over toch? Ook hier geldt van al het lekkers kun je bij Van der Valk ook genieten als gast van buitenaf.

Weekendje weg

Willen opa en oma maar al te graag op hun kleinkind(eren) passen? Is er een oom of tante waar je kid(s) dol op zijn? Of heb je iemand anders waar je je kind(eren) vol vertrouwen een nachtje of misschien zelfs twee kunt laten slapen? Boek dan als de wiedeweerga een weekendje weg. Zelf ben ik alvast naar opties voor het voorjaar aan het kijken; buiten de vakanties om zijn er vaak namelijk leuke deals te vinden.

Arrangementen

Zo heeft Valk Exclusief ook speciale arrangementen, zoals Vrolijk Voorjaar en het 3=2 Voorjaarsarrangement. En wat mij ook leuk lijkt is het E-chopperarrangement, waarbij zowel overnachting, ontbijt, diner en e-chopper zijn geregeld. Laat het avontuur maar beginnen. Wil je vooral ‘samen’ zijn (partners let op…) dan is het Suite Dream arrangement volgens mij een must; je overnacht in een luxe suite, geniet van ontbijt en driegangendiner én er staat een fles bubbels in je suite!

december 24, 2022 /