Travel broek: comfortabel, stijlvol én praktisch

Broeken die eenvoudig te wassen zijn, snel drogen én vervolgens meteen weer in je kledingkast gehangen kunnen worden, omdat ze kreukvrij zijn? Dat klinkt als dé ideale broek voor drukbezette vrouwen (met kinderen). Daarnaast zijn broeken van travel stof ook nog eens ontzettend zacht, waardoor ze comfortabel zitten op ieder moment. Tijd om op zoek te gaan naar een mooi model, want in mijn kledingkast ontbreekt dit fijne stofje nog.

Broek travelstof

Als je zoekt naar ‘broek travelstof‘ dan ontdek je meteen de leukste exemplaren in tal van verschillende kleuren en modellen. Deze broeken zijn gemaakt van stof, waarvoor polyamide en elasthaan op een speciale manier met elkaar zijn geweven. Op die manier ontstaat een heel zachte, ademende stof, die op ieder moment van de dag comfortabel zit. Het is een duurzaam product, waarbij de travel stof ook nog eens UV beschermend is.

Kreukvrij

De combinatie van polyamide en elasthaan zorgt er ook voor dat de travelstof ideaal is wat ‘onderhoud’ betreft. Je kunt kledingstukken die van deze stof zijn gemaakt eenvoudig wassen op dertig tot veertig graden. Omdat het materiaal snel droogt, heb je geen droger nodig (ideaal met die stijgende energieprijzen, waardoor je de droger het liefste uit laat staan). Daarnaast kun je een travelstof broek meteen ophangen. Strijken hoeft niet, want de stof is kreukvrij. Als je (jonge) kinderen hebt, kun je waarschijnlijk wel beamen dat dat ideaal is. Mors je per ongeluk op je broek of spuugt je kind er over, dan kun je ‘m snel even wassen en binnen no time weer aan.

Comfortabel

De zachte stof maakt de broeken comfortabel voor ieder moment van de dag. Je kunt er in gaan werken, lekker chillen op de bank of ‘m dragen als je een lange (vlieg)reis voor de boeg hebt. En wat dacht je van de eerste maanden van je zwangerschap? Dat moment dat je buikje nog te klein is om een broek met zwangerschapsband te dragen, maar je geen strakke jeans meer kunt verdragen. Dan is het fijn dat je een broek hebt die lekker zacht is en ook meerekt. Ook na de bevalling zijn broeken van travelstof ideaal.

Stijlvol

Natuurlijk kan zo’n travel broek dames ontzettend praktisch zijn, maar je wil er natuurlijk ook stijlvol uit zien. Je hebt tenslotte ook leggings die voelen als een tweede huid, maar daar ga je ook niet in shoppen of werken. Met een travel broek zit je dan wel goed. Als je bijvoorbeeld kijkt in de collectie van Studio Lienne – wat echt een ontzettend leuk merk is – dan zie je verschillende modellen. Van stijlvol zwart – wat je bij iedere gelegenheid kunt dragen – tot een vlot printje voor een casual look. Met mooie flared pijpen tot een iets wijdere, rechte fit met hoge tailleband. Op zoek naar een broek met zowel steekzakken aan de voorzijde als klepzakken aan de achterzijde; dat zit je hier ook goed. En wat ideaal is: je kunt ook bijpassende blazers en tops shoppen, zodat je een hele outfit in travel stof hebt.

december 6, 2022 /