Wat als je tweelingzus een baby krijgt? (Documentaire Alleen samen)

Wat als je tweelingzus een baby krijgt. Kun je dan onafscheidelijk blijven? Of zorgt deze grote verandering juist voor een andere band? Je ziet het in de korte documentaire Alleen samen van regisseur Kim Smeekes en producent De Haaien. In de documentaire Alleen Samen worden de eeneiige tweeling Lisa en Chrisje Moes gevolgd.

Documentaire Alleen samen

Lisa en Chrisje Moes zijn onafscheidelijk, maar wanneer er plots een grote verandering in Lisa’s leven komt – ze is in verwachting – lijkt dit misschien wel voor altijd te veranderen. Hoe gaat Chrisje om met deze verandering? Gaat de zwangerschap de tweelingband veranderen of maakt het hen juist sterker? Komen Chrisje haar angsten uit – ze is bang dat ze nu op de tweede plaats na de baby komt. Of is het een kans om haar eigen pad te kiezen?

Bijzondere band van tweelingen

Alleen samen is een film over hoe de bijzondere tweelingband van Lisa en Chrisje niet alleen een zegen is maar soms ook een vloek kan zijn. De film legt bloot hoe de diepe liefde voor elkaar het soms moeilijk maakt om los van elkaar keuzes te maken. Maar laat ook zien hoe mooi en hecht de liefde van deze tweeling is.

Als je tweelingzus zwanger is

Zelf heb ik geen tweelingzus, dus ik kan zelf niet oordelen over hoe dat voelt. Ik weet alleen dat ik het wel bijzonder vond om tante te worden. Zie zelf ook juist dat dit een band ook kan verbeteren. Maar als je als tweeling altijd alles samen doet; van stappen tot op vakantie gaan en zelfs op een steenworp afstand van elkaar woont en dus vaak bij elkaar te vinden bent, dan begrijp ik dat je je ook wel afvraagt hoe jullie leven gaat veranderen als je tweelingzus zwanger is.

Tweelingzus heeft kinderwens; ik niet

En wat als je tweelingzus een kinderwens heeft en jij niet? Ga je dan meer twijfelen, omdat jullie juist zo vaak hetzelfde over zaken denken? Maakt het het juist lastiger of vind je het juist heel interessant, omdat je nu echt van heel dichtbij kunt ervaren hoe een zwangerschap en moeder zijn is? Als je een hechte band hebt, deel je volgens mij als tweeling alles, dus ook wat je kinderwens betreft. Mocht je hier nu mee worstelen, weet dan dat je je verhaal (anoniem) kunt delen in onze Facebook-groep. Misschien zijn er wel vrouwen die het herkennen.

Documentaire Alleen samen kijken

Maar even terug naar de documentaire Alleen samen. Die is op dinsdag 20 december om 23.25 uur te kijken bij KRO-NCRV op NPO2. Je kunt ‘m daarna ook terugkijken via NPO Start en NPO Plus. Wil je vanuit België kijken, dan kun je alleen terugkijken op NPO Start als je gebruik maakt van een VPN.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 20, 2022 /