Wijn cadeau geven? Altijd een goed idee

Een cadeau geven is een leuke manier om iemand te verrassen. Een traditie, wanneer iemand iets te vieren heeft; denk aan een verjaardag, jubileum of verhuizing. Maar ook op andere momenten kan een cadeau passend zijn, of juist heel verrassend. Mits het een goed cadeau is. Iets leuks bedenken, dat valt nog lang niet altijd mee. Je wilt iets geven waar iemand echt blij mee is, maar wat dat is, dat valt vaak nog niet zo makkelijk in te schatten.

Een cadeau bedenken valt niet altijd mee

Het klinkt zo leuk: een mooi cadeau uitkiezen voor iemand die je op wat voor manier dierbaar is. Voor iemand die wel een cadeautje verdient, voor iemand die je graag wilt verrassen. Maar als je dan eenmaal daadwerkelijk gaat bedenken wat je zou kunnen geven, loop je al snel vast. Te saai, te onpersoonlijk, te duur, te goedkoop, te afgezaagd of te risicovol, omdat je geen idee hebt of iemand het leuk gaat vinden.

Hoe beter je iemand kent, des te makkelijker het vaak is om iets te bedenken waar hij of zij blij van wordt. Van je partner weet je ook precies wat hij of zij al heeft, zodat je niet bang hoeft te zijn om met iets aan te komen dat iemand al in de kast heeft liggen. Het wordt wel een uitdaging als je een cadeau moet kopen voor iemand die je iets minder goed kent. Er via via achter komen waar die persoon van houdt, is dan vaak een goede manier om in ieder geval in de juiste richting te denken. Houdt de ontvanger van wijn? Dan zit je sowieso goed; met een goede fles wijn als geschenk kun je namelijk altijd goed voor de dag komen.

Welke wijn geef je cadeau?

Heb je besloten wijn cadeau te willen geven, omdat je weet dat de ontvanger een liefhebber is, dan ben je al een heel eind op weg. Nu alleen nog beslissen welke wijn het dan wordt. Daarbij rekening houden met de smaak van de ontvanger is slim, en voorkomt dat de wijn die je koopt ongeopend in een kast belandt, en hier voor altijd blijft liggen.

Wil je een beetje goed uitpakken? Kies dan voor een wat meer luxe wijn dan men misschien zelf zou kopen. Een goede Grand Cru, bijvoorbeeld. Die kunnen aan de kostbare kant zijn, maar je kunt het, wat dat betreft, zo gek maken als je zelf wilt. Wat je in ieder geval zeker weet is dat de ontvanger er blij mee zal zijn, zo’n goede fles wijn die je zorgvuldig uit hebt gezocht.

december 5, 2022 /