Backstage bij Twijfelmoeder blog!

Vraag jij je ook wel eens af hoe het er achter de schermen bij bloggers aan toe gaat? Goed nieuws: vandaag deel ik een kijkje backstage bij Twijfelmoeder. Sinds 2013 plaats ik wekelijks – vaak zelfs dagelijks – nieuwe berichten op dit blog. Dat lijkt soms heel erg eenvoudig, maar het blijft belangrijk om overzicht te houden. Zeker als je naast Twijfelmoeder nog een blog en andere werkzaamheden hebt.

Persberichten

Dagelijks krijg ik meerdere persberichten binnen. Denk dan aan mailtjes van uitgeverijen, die nieuwe boeken onder de aandacht brengen. Aan producenten van babyproducten, die innovaties delen. Maar ook aan persberichten van universiteiten en ziekenhuizen, die onderzoeksresultaten delen. Niet alles is altijd relevant, maar zaken die echt interessant zijn, publiceer ik vaak meteen of ik bewaar ze.

Informatie bewaren

Mailtjes die relevant zijn, bewaar ik in een speciale Twijfelmoeder-map. Op die manier heb ik altijd informatie bij de hand, waarmee ik relevante berichten kan schrijven. Het kan ook zijn dat er in de Facebook-groep naar wordt gevraagd en ik zo dus snel een bericht er eventjes bij kan pakken. Maar ik doe ook nog steeds veel op de ouderwetse manier. Ik heb een ordner voor mijn blogs, waarin ik verschillende informatie bewaar. Enerzijds bewaar ik daar maandoverzichten in, zodat ik mijn planning overzichtelijk in beeld heb. Iets wat heel fijn is als je vooruit werkt voor bijvoorbeeld een vakantie.

Inspiratie

Maar in deze ordner vind je ook veel inspiratie. Denk dan aan artikelen uit magazines, die ik heb uitgescheurd. Of foto’s van producten, die ik uit een reclamefolder heb geknipt. Ik heb zelfs A4-tjes vol geschreven met onderwerpen, die interessant kunnen zijn voor de doelgroep. Dit heb ik echt overgehouden uit mijn tijd toen ik nog veel voor vrouwenbladen schreef en ideeën voor artikelen moest pitchen. Soms ging ik dan een ochtendje of zelfs een dag in de bibliotheek zitten om zo te brainstormen en tal van verhaalideeën te bedenken.

Business

Maar het runnen van een blog is ook business; dus achter de tabbladen heb ik ook relevante zaken verzameld rondom geld verdienen met mijn blog. Zo verzamel ik er aantekeningen van cursussen over bijvoorbeeld SEO of Pinterest. Maar je vindt er ook een analyse op het gebied van affiliate marketing; met een uitleg hoe ik meer omzet kan halen uit – voor mijn doelgroep relevante – affiliate linkjes. Wat dat betreft, hoef ik dus echt niet stil te zitten op een dag. Ik kan ‘backstage’ altijd aan Twijfelmoeder werken.

januari 4, 2023 /