Plannen voor onze tuin in 2023

Buiten mag het dan ontzettend triest weer zijn; binnen brainstorm ik al volop over heerlijke, zomerse momenten in onze tuin. Ik heb namelijk nog wel wat plannen voor de tuin in 2023. Afgelopen jaar hebben we onze overkapping met behulp van glazen wanden omgetoverd tot een heerlijke tuinkamer; nu is het tijd om het buiten ook verder onder handen te nemen.

Loungen

Zo wil ik graag loungestoelen in de tuin. Ik zit heerlijk in onze loungeset in de overkapping, maar ik ben op zoek naar een heerlijke stoel waarin ik van het zonnetje kan genieten. Wat mij ideaal lijkt, is bijvoorbeeld een loungestoel met voetenbank van het merk Forza. Vooral in een groene kleur ziet het er ook nog eens heel stijlvol uit. Lekker de beentjes over de voetenbank, boekje erbij en relaxen maar. Zo’n tuinstoel zit – wat mij betreft – echt veel lekkerder dan een ligbed, waarbij je in moeilijke positie een boek probeert te lezen. In de stoel kun je een goede houding aannemen, waardoor het gezonder is.

Tuintafel

Daarnaast ben ik – voor in onze overkapping – nog op zoek naar een nieuwe tuintafel. Aangezien we een heel ruime tuinkamer hebben, hebben we zowel plek voor een loungeset als nog een tuintafel met stoelen. Ideaal als je met een grotere groep wilt chillen of barbecuen. Wij zaten met vrienden bijvoorbeeld in de loungeset, terwijl de kinderen zich aan de tafel vermaakten. Maar de tafel die er nu staat, heeft echt zijn beste tijd gehad. Het is dus tijd om iets nieuws te zoeken; zeker als ik de tuin in 2023 verder onder handen wil nemen. Eens kijken naar de tuintafels bij Kees Smit Tuinmeubelen of daar iets bij zit.

Diversiteit aan tuintafels

Wat tuintafels betreft, ontdek ik een enorme diversiteit. Dat is echt wel anders dan toen we vijftien jaar geleden op zoek gingen naar onze eerste tuinset. We kozen toen voor een standaard langwerpig exemplaar. Maar inmiddels kun je kiezen voor diverse vormen, materialen én zelfs met ingebouwde haard. Dat laatste ziet er natuurlijk ontzettend stijlvol uit, maar dat vind ik met kleine kinderen nog geen aanrader. Maar als ze ouder zijn, zie ik wel zo’n mooie vuurtafel in onze tuinkamer schitteren. Nee, voor nu denk ik dat een ruime tuin eettafel veel mooier past. Zo ontdek ik dat je aan een tafel van 260 cm breed, maar liefst acht stoelen aan kunt plaatsen. Ideaal dus om mensen uit te nodigen om te komen eten. Het merk Bellagio heeft hier hele mooie varianten in met moderne tafelpoten. Wil je geen zorgen maken over een poot die in de weg zit? Kijk dan eens naar tuintafels van het merk Bernstein. Die hebben namelijk twee dikke poten in het midden, waardoor je er echt volledig omheen kunt zitten.

Meer sfeer

Tot slot wil ik in 2023 meer sfeer in mijn tuin aanbrengen. Voor onze tuinkamer hebben we al een sfeervol oud houten kastje gevonden in een mooie, licht blauwe tint. Maar ik wil ook meer planten, zowel binnen als buiten. Enerzijds denk ik aan kruiden in potten, zodat ik ook iets aan de planten heb. Maar ik wil ook meer bloemen laten groeien. Op die manier ziet de tuin er in 2023 ontzettend fleurig uit. Door daarbij te kiezen voor bloemen, die je ook echt kunt plukken, kan ik er vervolgens een boeket van maken om weer op die tuintafel te laten schitteren. Zo heb je er twee keer plezier van (of eigenlijk zelfs drie keer, want het aanplanten geeft natuurlijk ook al veel voorpret).

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 4, 2023 /