Een trampoline kopen: waar moet je op letten?

Wanneer is de laatste keer dat jij op een trampoline hebt gestaan? Kan je je het gevoel van vrijheid en blijheid nog herinneren? Voor velen is trampolinespringen een bron van vermaak en ontspanning. Wanneer je ruimte hebt in de achtertuin is het een goed idee om de overweging te maken hier een trampoline te plaatsen. Wil je weten welke trampoline het best bij jou en je gezin past? Vraag je je af hoe groot een trampoline van het merk salta is of welke Akrobat trampoline binnen jouw budget past? Lees dan verder. 

Verschillende soorten trampolines

De verschillen tussen soorten trampolines zie je in:

  • prijs
  • vorm en formaat
  • boven of onder de grond

De prijs

Trampolines variëren vaak enorm van prijs, waar het gemiddelde ligt tussen de 600 en 1200 euro. Dit kan oplopen tot 3000 euro. Enorm veel, dus gelukkig kunnen we je vertellen dat kwalitatief goede trampolines al beginnen bij een prijs van 500 euro. Hoeveel een trampoline kost is natuurlijk afhankelijk van de vorm, het formaat en het merk. Zo zijn er ook al trampolines te koop vanaf 100 euro. 

De vorm en het formaat

De meest veel voorkomende trampolines zijn rond. De ronde trampoline is vaak de goedkoopste op de markt. Een andere vorm is de rechthoekige trampoline. Deze neemt minder ruimte in in je achtertuin en dus de perfecte keuze wanneer je een niet al te grote tuin hebt. De rechthoekige trampoline is ook de beste optie voor salto’s, schroeven en barani’s. Het formaat van de trampoline, rond of rechthoekig, is compleet afhankelijk van het oppervlak van je achtertuin. 

Boven of onder de grond?

Je kunt ervoor kiezen een trampoline op poten in de tuin te zetten, maar de optie voor een ingegraven trampoline bestaat ook. Zoals de naam al zegt wordt de trampoline in de tuin gegraven. Dit is een stuk veiliger. Er kan niets onder de trampoline terecht komen en bij het vallen is de afstand naar de grond een stuk lager dan bij een trampoline op poten. 

De aankoopbeslissing

Veel verschillende trampolines en veel verschillende merken. Welk merk je ook kiest, er zijn een aantal factoren waar je bij aankoop op moet letten: de afmeting, de noodzaak van een veiligheidsnet en het gewicht van de springers. Ga je de trampoline gebruiken voor vermaak of wil je jezelf technisch verbeteren? Dit is een belangrijke factor bij de beslissing tot het kopen van een trampoline. Je kunt een Akrobat online bestellen, maar ook in de winkel. In de winkel kun je de trampoline echt zien en voelen, wat fijn is, maar online kun je alle beschikbare trampolines goed met elkaar vergelijken. Dit is dus aan jou.

Kortom, bij de aanschaf van een trampoline is het belangrijk om te kijken naar de prijs, het merk en het formaat van je tuin én de gewenste trampoline. Daarnaast kun je kiezen uit een trampoline op poten of een ingegraafde trampoline. Heb je er één gevonden? We wensen jou en je familie veel springplezier!

Twijfel jij over je kinderwens?

april 29, 2023 /