Welke kleding heb je nodig als je op voetbal zit?

Voetbal is een leuke en dynamische manier van beweging. Als daar je passie ligt en je wil beter worden, moet je wel trainen en wedstrijden meedraaien. Als je dat al regelmatig doet, zul je merken dat je speciale kleding voor, tijdens en na de training nodig hebt. Wat heb je dan precies nodig en welke items mogen er absoluut niet op je kledinglijst voor de voetbal ontbreken? Je leest het allemaal hier. 

Trainingspakken

Een trainingspak staat niet voor niets op de eerste plek van je voetbalbenodigdheden. Je trekt deze aan naar de training toe, zodat het niet te lang duurt om je om te kleden in de kleedkamer. Na de training is het weer precies hetzelfde: je trekt snel je trainingspak aan en je kan weer naar huis. De meeste trainingspakken zien er zo mooi uit, dat je daarna nog makkelijk boodschappen kan doen. 

Tenue

Voor de wedstrijd draag je natuurlijk het tenue van je eigen club. In de training mag je zelf beslissen welke kleding je draagt. Om je extra goed te voelen kun je kiezen voor een Oranje tenue of eentje van je favoriete (inter)nationale club. Behalve tenues van Ajax of Feyenoord kun je ook een voetbaltenue kopen van PSG, Barcelona of Liverpool. Je kan de rug laten bedrukken met je eigen naam of die van je favoriete speler. Ook die keuze is aan jou. 

Voetbalschoenen

Goede voetbalschoenen zijn ook belangrijk, zowel tijdens de training als de wedstrijden. De noppen onder de schoenzolen zorgen ervoor dat je niet uitglijdt in het gras. Goede schoenen voorkomen zo blessures. In sportwinkels kun je schoenen van diverse merken vinden. Ga langs een specialist om te bepalen welke schoenen het beste bij je voeten passen. 

Voetbalsokken

Voetbalsokken horen bij de voetbalschoenen. Je weet vast wel dat er aardig kan worden getrapt tijdens een partijtje voetbal. Het is dus belangrijk om voetbalsokken te dragen waar je scheenbeschermers in kwijt kan. Deze kappen beschermen je schenen, zodat je niet helemaal bont en blauw terugkomt van een training of wedstrijd. Zorg dus dat je ze nooit vergeet. 

Sweater of hoodie 

Een sweater of hoodie is net zo fijn als een trainingspak. Ze zijn zelfs te combineren als het echt heel koud is. En het allerbeste nieuws: de truien zijn ook verkrijgbaar met het logo en in de kleuren van je favoriete voetbalclub. Bestel deze dus ook met de release van de nieuwe seizoenskleding bij de Voetbalfanshop

mei 17, 2023 /