Geboortekaartje maken? Doorloop deze 6 stappen

Verwacht je binnenkort een kleintje? Dan moet er nog wel het een en ander geregeld worden voordat je zult bevallen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om geboortekaartjes te versturen als je kindje geboren is. Heb je nog geen geboortekaartje? Het onderstaande stappenplan helpt je om er eentje te maken.

Stap 1: kies een thema, formaat en vorm

Door het grote aanbod kan het behoorlijk lastig zijn om een geschikt geboortekaartje te vinden. Je kunt het jezelf makkelijker maken door van tevoren alvast na te denken over het thema, formaat en de vorm. Wil je bijvoorbeeld geboortekaartjes met dieren? Dan kun je een stuk gerichter zoeken, waardoor het aanbod slinkt. Je kunt eventueel ook filteren op formaat en vorm, zodat het je nog minder tijd en moeite kost om een mooi geboortekaartje te vinden. 

Stap 2: bedenk welke informatie erop moet

Heb je een geschikt kaartje gevonden? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog bedenken welke informatie je allemaal op het geboortekaartje wilt vermelden. Naast de naam van het kind zetten veel mensen ook de geboortedatum, het tijdstip, het gewicht, de lengte en de namen van de ouders op het kaartje. We zien ook vaak dat contactgegevens en bezoektijden op het kaartje vermeld worden.

Stap 3: maak een kaartje

Als je de bovenstaande twee stappen doorlopen hebt, wordt het tijd om een geboortekaartje te maken. Ben je creatief? Dan vind je het misschien leuk om dit zelf te doen. Toch kiezen veel mensen er uit gemak voor om geboortekaartjes te maken met behulp van een online ontwerptool. Denk niet dat je dan een standaardkaartje krijgt, want je kunt er een persoonlijke touch aan geven. Naast je eigen tekst kun je bijvoorbeeld ook een foto of symbolen toevoegen aan het geboortekaartje.

Stap 4: controleer of alles klopt

Ben je tevreden over het ontwerp van je geboortekaartje? Bestel hem dan niet direct, maar controleer eerst of alles klopt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch zijn er mensen die deze stap vergeten. Hierdoor worden er regelmatig geboortekaartjes besteld die een fout bevatten. 

Stap 5: plaats je bestelling. 

Als je tevreden bent met het eindresultaat kan je het ontwerp opslaan in je account. Als de baby geboren wordt kan je indien gewenst nog informatie zoals de geboortedatum, het tijdstip, het gewicht en de lengte toevoegen en kan je meteen je bestelling plaatsen. Denk van tevoren goed na wie je allemaal een kaartje wilt sturen, zodat je er niet te weinig bestelt. Bestel er liever wat te veel, zodat je niemand teleur hoeft te stellen. 

Stap 6: verstuur de geboortekaartjes

Zodra je de geboortekaartjes besteld hebt, is het wachten tot ze bij jou thuis afgeleverd worden. Het is handig om voor de bevalling al de enveloppen te bestellen. Zo kan je die tijdens je zwangerschapsverlof al voorzien van een adres en hoef je na de bevalling enkel nog de kaartjes in de enveloppen te doen en te versturen.

augustus 17, 2023 /