Duurzame cadeaus om vaste klanten in het zonnetje te zetten

Zet jij je vaste klanten wel eens in het zonnetje? Als je er tijdens en na je zwangerschap eventjes uitligt, is het tenslotte wel zo fijn als je na je verlof gewoon weer voor ze aan de slag kunt. Een duurzaam cadeau is misschien dan wel een leuk idee. Geef ‘m als je weer aan het werk gaat als dank voor hun vertrouwen. Sla je twee vliegen in één klap; je zet je klant in het zonnetje én men weet meteen weer dat je weer gestart bent. Aan wat voor duurzame cadeaus je dan kunt denken? Ik zet een aantal ideeën op een rijtje.

Greengiving

Wat duurzame cadeaus betreft, heb ik online een leuk adres gevonden: Greengiving. Zij staan voor duurzaam ondernemerschap. Ze hebben daarbij aandacht voor de natuur en omgeving. Elk product van Greengiving is op een bepaalde manier groen, duurzaam of milieuvriendelijk. Het is bijvoorbeeld herbruikbaar, of gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare grondstoffen. Daarbij kunnen ze alle producten bedrukken met een logo, persoonlijke tekst of eigen ontwerp.

Katoenen tas

Wat denk je bijvoorbeeld van katoenen tassen van Greengiving als cadeautje. En nee, zet je logo daar dan niet groot op. Maar kies voor een eigen ontwerp, waardoor de tas echt een eyecatcher wordt. Zo’n tas die je met plezier meeneemt om boodschappen te doen. Zo heb ik eens een katoenen tas gekregen met daarop de tekst ‘out-of-office’. De merknaam stond er ook op, maar omdat het ontwerp zo leuk is, neem ik ‘m echt heel vaak mee.

Speelgoed

Wat duurzame cadeaus voor na je zwangerschapsverlof betreft, denk ik ook aan wat speels. Want kinderen staan voor mij toch ook wel voor het speelse in jezelf ook omarmen. In de categorie duurzaam speelgoed spot ik verschillende leuke presentjes. En nee, dan hoef je er echt niet meteen honderden te laten drukken. Zo kunnen de houten rackets met kurken details al vanaf 25 stuks, net als de tekenset voor kinderen. Vanaf 50 stuks kun je ook kiezen voor gerecycled strandspeelgoed, een doolhofspel van dennenhout of een set van zes krijteieren.

Groeipapier

Ik spot in de webshop van Greengiving ook groeipapier. Het wordt ook wel zaadpapier genoemd. Papier met zaadjes erin. De ontvanger kan het dan in de grond stoppen, waarna er bloemen én planten groeien. Je hebt daarbij keuze uit een mix van zomerbloemen, margriet, klaproos, vergeet-mij-niet, maar ook sla-mix, wortel of tijm. Dat die laatste drie keuzes er tegenwoordig ook zijn, wist ik niet. Erg leuk! Wist je dat je ook blanco papier kunt kopen, dan kun je een persoonlijk bericht altijd net dat extraatje geven.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 31, 2023 /