Durf jij je carrière om te gooien in de richting van IT?

Durf jij je carrière helemaal om te gooien? Ik ben er nog niet uit… Al twintig jaar werk ik als zelfstandig tekstschrijver. Ik vind het heerlijk en geniet van de vrijheid. Maar als ik dan de kansen van mijn man in de IT zie in combinatie met de onzekerheid op werkvlak bij mij (en de overheidsbemoeienis die er aan ziet te komen…) Ja, dan moet ik toegeven dat ik ook al eens heb gedacht: zou de IT niets voor mij zijn.

Omscholen

Nu heb ik dus zo’n twintig jaar geleden journalistiek gestudeerd… Een hbo-opleiding, die ik netjes heb behaald binnen vier jaar, inclusief een minor geschiedenis aan de universiteit. En briefje dat anno 2023 eigenlijk niet zo heel veel waard is… Waar zoeken ze tenslotte nog journalisten? Ja, als communicatiemedewerkers zou het vast lukken. En ook in de pr en marketing hoek liggen er vast kansen. Maar als ik mijn carriere omgooi, dan zou ik ook graag iets helemaal anders doen. Volgens mij zit er dan niets anders op dan omscholen…

IT

Mijn man werkt sinds het begin van zijn carrière in de IT. Een branche waarin hij de afgelopen twintig jaar ontzettend veel kansen heeft gekregen. Hij wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. En dan hebben we het nog niet over de voordelen, die een vaste baan heeft. Maandelijks een vast salaris, opbouw van pensioen, je geen zorgen hoeven maken over ziektekosten, vrije dagen, vakantiegeld en ga zo maar door… Ja, dan moet ik wel toegeven dat ik wel eens Google op ‘omscholen it traineeship‘.

Leer-werktraject

Maar gewoon een ict traineeship volgen, is natuurlijk ook erg onzeker… Op zo’n moment heb ik geen tijd meer om klussen te doen voor mijn bedrijf. Nee, dan spreekt het idee van Young_Coders mij meer aan. Ja, ik weet dat het om een full-time traject gaat, maar ze bieden bij dit leer-werktraject wel baangarantie. Zo ben je dus verzekerd van een opleiding en werkervaring in een uitdagende IT baan. Daarbij wordt gekeken naar een goede persoonlijke match tussen trainee en opdrachtgever. En daar welke rol in de IT je zou passen.

Ervaring met programmeren

Wel zoeken ze voor dit traineeship mensen die al wat ervaring hebben met programmeren. En laat ik dat door mijn blog in ieder geval al een beetje hebben. Plus: ik heb natuurlijk een ervaringsdeskundige in mijn huis, die me al het een en ander kan leren… Zou ik dan toch eens de kans wagen… Ik zie bijvoorbeeld dat ook iemand met een achtergrond in taalwetenschap deze omscholing heeft doorlopen… Interessant om dus eens in te duiken…

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 6, 2023 /