Hoe zorg je dat je een passende reisverzekering afsluit? 

Als je binnenkort plannen hebt om op reis te gaan, dan is het verstandig om alvast even te kijken naar een passende reisverzekering. Deze verzekering is niet verplicht, maar het is wel beter om een polis af te sluiten voordat je je koffers pakt. Je loopt tijdens je vakantie namelijk meer risico’s. Er kan zomaar iets gebeuren waardoor je in de problemen komt. Met een verzekering heb je niet alleen sneller, betere hulp binnen handbereik, maar ook draai jij doorgaans niet op voor de extra kosten die je moet maken om die hulp te betalen. Word jij bijvoorbeeld ziek tijdens jouw vakantie en moet je naar het ziekenhuis? Zonder reisverzekering bestaat er een kans dat jij de extra kosten moet betalen. Deze kunnen hoog oplopen en alleen om die reden is het beter om vandaag nog een Univé reisverzekering af te sluiten. Hoe je dat moet doen, laten wij je hier graag zien. 

Een verzekering op maat samenstellen 

Een verzekering is bedoeld om problemen waar jij mogelijkerwijs mee te maken krijgt, sneller en voordeliger op te lossen. Het is daarom van belang dat je een reisverzekering afsluit die goed aansluit bij jouw reisplannen. De meeste standaard reisverzekeringen bieden enkel dekking binnen Europa, reis jij dus buiten dit continent, dan is het goed om je dekking uit te breiden. Dat kun je doen door aanvullende verzekeringen toe te voegen. Lees daarom altijd de voorwaarden van jouw verzekering goed door en bekijk of je goed genoeg gedekt bent tijdens jouw reis. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan kun je je dekking alsnog optimaliseren door een aanvullende optie toe te voegen. Hoe beter je verzekering aansluit bij jouw plannen, hoe meer profijt je ervan zult hebben. Zorg er daarom voor dat je hier even de tijd voor neemt. 

Eenmalig of doorlopend verzekeren? 

Als je op de site van Univé gaat kijken, zul je zien dat je kunt kiezen uit twee soorten termijnen voor je reisverzekering. Je kunt een eenmalige reisverzekering kiezen die enkel loopt gedurende de periode waarin jij op reis bent. Deze optie is de voordeligste omdat je enkel betaalt voor wat je nodig hebt, na afloop van je vakantie beëindigt je verzekeraar de polis automatisch. Je kunt ook een doorlopende reisverzekering online afsluiten. Deze polis is ideaal voor mensen die graag regelmatig een tijdje weg willen gaan. Je bent met deze verzekering namelijk het hele jaar verzekerd. Mocht je tijdens je vakantie in de problemen komen, dan kun je gelijk even contact opnemen met Univé die er alles aan zal doen om jou zo snel mogelijk te helpen. 

Vergeet je annuleringsverzekering niet

Tot slot raden wij je aan om een annuleringsverzekering te nemen. Met deze optie kun je niet alleen voortijdig je plannen wijzigen, maar kun je ook tijdens je vakantie je onverwachte terugkeer naar Nederland bekostigen. Het kan namelijk gebeuren dat je slecht nieuws krijgt, dat de politieke situatie in het land verandert of wat dan ook. Om die reden is een annuleringsverzekering altijd een verstandige toevoeging.

november 30, 2023 /