Families XXL op VTM met Stephanie Planckaert en deze gezinnen

Stephanie Planckaert kijkt binnen in het bijzondere leven van grote gezinnen met 6, 8 of zelfs 15 kinderen in Families XXL. Dit nieuwe programma is vanaf 30 maart 2024 elke zaterdag om 20.25 uur te kijken bij VTM en VTM GO. Ontdek in dit artikel alles over Families XXL en de gezinnen, die we als deelnemers gaan zien in het eerste seizoen. Ik ben benieuwd of dit de Vlaamse Een Huis Vol gaat worden… 

Families XXL

Kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen wordt weleens gezegd. Maar wat als je moet zorgen voor 6, 8 of zelfs 15 kinderen? In Families XXL kijkt familiemens en mama van drie Stephanie Planckaert binnen bij zes kroostrijke gezinnen. Veel kinderen hebben, is dat een vloek of een zegen? Hoe krijgen deze extra extra large families hun leven geregeld en wat komt er allemaal bij kijken? Families XXL toont de grote, kleine, grappige, emotionele, onverwachte, praktische, herkenbare en ontroerende obstakels in de grootste gezinnen.

Stephanie Planckaert is op dit moment ook te zien in een nieuw seizoen van Chateau Planckaert.

Gezinnen uit Families XXL

In totaal worden er in Families XXL zes kroostrijke gezinnen gevolgd. We zetten ze hier kort op een rijtje. Als je verder leest, dan ontdek je nog meer over de gezinnen die we als deelnemers zien in Families XXL seizoen 1 op VTM.

  • Familie Verlinde – 7 kinderen – Diksmuide
  • Familie Meulemans – 15 kinderen – Waasmunster
  • Familie Leys – 6 kinderen – Heist-Op-Den-Berg
  • Familie Laenen – 5 kinderen – Westerlo
  • Familie Luki – 7 kinderen – Genk
  • Familie Naudts – 8 kinderen – Lokeren

Families XXL kijken

Families XXL is iedere zaterdagavond vanaf 30 maart om 20.25 uur te kijken bij VTM en VTM GO. Wil je terugkijken, dan kan dit ook bij VTM GO. Wist je dat dit ook in Nederland kan. Lees dit artikel over VTM GO kijken in Nederland.

Terug naar Families XXL seizoen 1 en wat we van deze nieuwe VTM show kunnen verwachten:

Grote gezinnen

Elke dag zorgen voor een XXL-gezin brengt heel wat met zich mee. Naar de kapper gaan met 15 kinderen? Dat is de volledige kapperszaak 3 uur inpalmen. Lekkere wortelpuree maken voor het hele gezin? Dat is 5 kg wortelen schillen. Een uitstapje doen? Dat is alle kinderen tellen, nog eens tellen en nog eens tellen. Op vakantie gaan? Dat is alle bagage in een veel te kleine wagen proppen. En boodschappen doen? Dat is de boodschappen inladen in de koffer en meteen terug de winkel ingaan voor ronde 2. Allemaal bijzondere en vaak ook herkenbare situaties die in Families XXL aan bod komen. Kortom: als ik dit zo lees, dan is het een ideaal programma voor liefhebbers van Een Huis Vol en Een Huis Vol Emigreert. En Siska Schoeters had eerder ook al eens een Durf te vragen aan grote gezinnen.

Stephanie Planckaert

Stephanie Planckaert * vertelt over Families XXL op VTM: “Het was fantastisch om ondergedompeld te worden in het reilen en zeilen van 6 XXL-families. Bij ons is het met drie kinderen soms al enorm chaotisch dus ik was heel benieuwd naar hun aanpak en methodes. Bovendien heeft elk gezin ook een heel eigen bijzonder verhaal waardoor het al snel meer werd dan enkel binnenkijken bij, ze lieten me toe in hun leven én in hun hart. Ik werd steeds ontvangen met open armen en er werd vaak een patatje voor mij bijgekookt, ook al staan er daar sowieso al heel wat patatjes op het menu (lacht).”

Familie Verlinde

Mama Nena (31) en papa Kevin (31) zijn in Families XXL de trotse ouders van 6 kinderen en eentje on the way. Na Esmée (10), Noä (10), Elien (8), Gunther (6), Wout (4) en Camille (2) breidde hun kroost tijdens de opnames uit met een derde zoontje Yarne. Van die 7 kinderen was er slechts eentje bewust gepland. Dat zoontje Gunther lijdt aan de immuunziekte PID en baby Yarne de erfelijke ziekte mogelijk ook heeft, maakt het er voor Nena en Kevin niet makkelijker op. Kevin is voor dag en dauw het huis uit voor zijn job als klusjesman, terwijl Nena het huishouden runt met 7 kinderen. Daar zal het mogelijk bij blijven, want papa Kevin denkt eraan om een ‘knipje’ te laten leggen: “Zeven kinderen is genoeg, er moeten er geen meer bijkomen.” Als Stephanie Planckaert voor Families XXL langsgaat bij dit gezin, botst ze op de kat, die net bevallen is van een heleboel kittens. “Dat is hier één en al vruchtbaarheid”, grapt Stephanie.

Familie Meulemans

Marianne (56) en Walter (64) staan als pleeggezin elke dag in voor de zorg van zo’n 15 kinderen. Ze hebben vier biologische kinderen – Mathieu (33), de tweeling Michel & Myriam (31) en Manuel (28) – maar delen hun huis en hun hart ook met onder andere pleegkinderen Yari (28), Nono (21), Annelies (19), Niki (13), Kingsly (12), Chiang (12), Angela (9), Kiki (8) en Rui (3). Samen vormen ze één grote familie. “Waarvoor leeft een mens? Om andere mensen gelukkig te maken”, is Mariannes motto. Marianne is fulltime huismoeder, Walter werkt nog 2 dagen in de week als boekhouder. Samen zijn ze al 27 jaar lang pleegouders en hebben ze in totaal 50 à 60 kinderen een warme thuis gegeven.

Pleegouders

Als pleegouders maken Marianne en Walter Meulemans geen enkel onderscheid tussen hun pleegkinderen en hun eigen kinderen. “Ook al komen ze uit een ander gezin, hier is iedereen broer en zus van elkaar. Hoeveel kinderen we al hebben opgevangen? We zijn de tel kwijt”, lacht Marianne. “De voorbije 27 jaar hebben hier zo’n 50 à 60 kinderen een warme thuis gevonden. Sommigen wonen hier drie, vier of vijf jaar en anderen amper veertien dagen. De deur staat hier altijd open. Ooit komt er een dag dat ze weggaan. Je weet dat op voorhand natuurlijk, want eigenlijk ben je interimouder. Dat loslaten is één van de moeilijkste dingen, maar dat telt voor elke ouder.”

Familie Leys

Vicky (34) en Rik (36) zijn niet alleen de trotse ouders van 6 kinderen, het zijn dan ook nog eens 6 zonen. Met William (15), Vince (14), de tweeling Matthew & Jake (10), Lewis (5) en Oscar (1) is er altijd leven in de brouwerij. Rik is thuisblijfpapa en huisvader van dienst, terwijl Vicky haar werk als hoofdverpleegkundige combineert met haar studies Master in de verpleeg- en vroedkunde. Het gezin leidt ook een heel actief sociaal leven, met veel hobby’s en geplande uitstapjes met hun bestelwagen. Maar met 6 kinderen is dat niet altijd even evident. We zien in de eerste aflevering van Families XXL dat tijdens een uitstapje naar een pretpark de vijfjarige Lewis opeens zoek is.

Familie Laenen

Het gezin van Evi (38) en Bart (43) maakt in aflevering 2 op zaterdag 6 april zijn intrede in Families XXL. Evi en Bart werden mama en papa van 5 kinderen… in 5 jaar tijd. Ze zorgen elke dag voor hun 4 dochters Olivia en Camille (4), Manon (3) en Marilou (1) en hun zoontje Thibault (2). Van 0 naar 5 kinderen in 5 jaar tijd: het was een enorme omwenteling in het leven van het koppel. De zwangerschappen en bevallingen liepen bovendien niet van een leien dakje. Met 5 kinderen blijft er voor Bart en Evi nog weinig vrije tijd over.  

Familie Luki

In aflevering 3 van Families XXL op zaterdag 13 april maakt de kijker kennis met de familie Luki. Mama Sasha (40) heeft Russische roots, papa Vladimir (47) Oekraïense. Samen zijn ze de trotse ouders van 7 kinderen: 2 zonen, David (14) en Ivan (10), en 5 dochters, Michelle (21), Nicole (18), Anna (17), Olga (5) en Fiona (2). Sasha en Vladimir leerden elkaar kennen tijdens een taalklas in Engeland. Ze wonen nu ongeveer 13 jaar in België. Sasha is voltijds huismoeder, Vladimir werkt als technicus. Het gezin trekt elke week samen naar de kerk, om nadien telkens hamburgers te gaan eten.

Familie Naudts

In aflevering 3 van Families XXL maakt Vlaanderen ook kennis met de familie Naudts: mama Stéphanie (39), papa Nico (43) en hun 8 kinderen. Of beter gezegd: 8 dochters. Dat hecht meidenclubje bestaat uit Inaya (18), Naenia (15), Maïllis (13), Taike (12), Jaélyne (5), Athénaïs (3), Yaénice (2) en Fenya (1). “Leven met 9 vrouwen, dat is mooi en meedogenloos”, lacht Nico, die zich niet meer kan herinneren wanneer hij het laatst kon uitslapen. Hij werkt als teamleider, mama Stéphanie is momenteel thuis met rugproblemen. Leuk weetje: omdat ze de 7de dochter in lijn is mag Yaénice zich het metekindje noemen van niemand minder dan koningin Mathilde.

Foto: VTM

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 28, 2024 /