The pill revolution: documentaire Davina McCall

The pill revolution is op dinsdag 16 april 2024 om 21.20 uur op VRT Canvas te kijken. Je kunt de afleveringen ook live kijken via VRT MAX, waar de aflevering ook te zien is als je ‘m gemist hebt. In deze documentaire ontkracht de Britse tv-presentatrice Davina McCall de mythes rond de pil.

The pill revolution

De Britse televisiepresentatrice Davina McCall ontkracht de mythes rond de pil. Ze laat eveneens voor de camera haar spiraaltje verwisselen om vrouwen te laten zien dat er weinig te vrezen valt als het om de procedure gaat. Meer dan 60 jaar nadat de pil werd geïntroduceerd, stellen vrouwen zich vragen over het innemen van synthetische hormonen.

Davina McCall

Na haar succesvolle documentaires over de menopauze, richt Davina McCall haar aandacht nu op de anticonceptie in het Verenigd Koninkrijk en de strijd die vrouwen moeten leveren om er toegang toe te krijgen.

Wil je The pill revolution terugkijken, dan kan dit via VRT MAX. Kom je niet uit België? Hier lees je hoe je VRT MAX in Nederland gebruiken kunt.

Hormonen…

The pill revolution deel ik op Twijfelmoeder, omdat het goed is om stil te staan bij de wijze van anticonceptie. Wat je gebruikt kan zeker van invloed zijn op hoe je je voelt. Ik denk dat het daarom altijd goed is om meer over het onderwerp te weten te komen. Want wow, die hormonen kunnen wat veroorzaken. Zo ken ik iemand die al jaren een vaste relatie had. Omdat ze dacht een kinderwens te hebben, stopte ze met de pil… En juist toen de hormonen uit haar lijf verdwenen, veranderde haar hele kijk op het leven. Bizar he… Lees ook: Minder sexy en meer jaloers door de pil.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 16, 2024 /