Voordelen van een vakantie aan de Costa Brava met kinderen

Vakantie boeken. Vind je dit ook altijd zo’n moeilijke opgave? Het is altijd een heel gevecht om niet alleen iets leuks te vinden voor het hele gezin, maar ook nog eens een betaalbare optie te vinden. Zeker als je voor het hoogseizoen boekt. Alleen het vinden van de juiste bestemming is al ongelooflijk veel werk. Gelukkig hebben we ook goed nieuws. Er zijn namelijk genoeg bestemmingen die vrijwel altijd in de smaak vallen. Bestemmingen die geschikt zijn voor het hele gezin. Een goed voorbeeld is de Costa Brava.

Dit is de favoriete vakantiebestemming van heel veel Nederlandse gezinnen. Niet zonder reden, want deze plaats biedt ongelooflijk veel voor jong en oud. Nog niet overtuigd? Ontdek dan hier de grootste voordelen van een vakantie aan de Costa Brava samen met jouw gezin. 

Campings in overvloed 

Een van de grootste voordelen van een vakantie aan de Costa Brava is dat er campings in overvloed aanwezig zijn. En zoals we allemaal weten is een camping bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen. Niet alleen omdat je hier veel gelijkgestemden ontmoet, maar ook omdat je er zeker van kunt zijn dat je kinderen zich hier uitstekend zullen vermaken. Hier zijn zowel traditionele kampeerplekken als luxe campings. Een goed voorbeeld is Castell Montgri. Hier sta je niet met een doorsnee tent, maar kun je kiezen uit verschillende luxe accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan een lodgetent of een stacaravan. Deze zijn van alle gemakken voorzien. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je deze niet zelf hoeft op te ruimen na afloop van de vakantie. Het is dus inpakken en wegwezen! Zo makkelijk kan kamperen dus ook zijn. 

Er zijn verschillende campings aan de Costa Brava. Het is dus vooral belangrijk om voor jezelf op een rijtje te zetten waar jouw gezin het meeste behoefte aan heeft. Is dat een rustgevende omgeving? Veel entertainment voor de kinderen? Meer luxe of juist soberheid? Aan jou de keus! 

Relatief korte afstand vanaf Nederland 

Met jonge kinderen wil je liever niet al te lang reizen. Zeker niet als je met de auto gaat. Costa Brava is gelukkig heel goed te doen vanaf Nederland. Zeker als je ook nog eens een overnachting tussendoor boekt. Vanaf Utrecht is de Spaanse kuststrook namelijk ongeveer 1.400 kilometer rijden. Het is dus mogelijk om het in één dag te rijden, hoewel het met jonge kinderen misschien prettiger is om een tussenstop in de nabijgelegen landen te maken. 

Ga je liever met het vliegtuig? Reis dan naar Barcelona. Vanaf daar kun je een huurauto pakken om het laatste stuk te rijden. Van Barcelona naar de Costa Brava is nog ongeveer een uurtje rijden. 

Enorm veel waterparken 

Zijn jouw kinderen absolute waterratjes? Dan kunnen ze aan de Costa Brava hun hart ophalen. Hier vind je namelijk de mooiste waterparken van heel Europa. Met als kers op de taart: Waterworld. Dit is het grootste waterpark in Europa en telt maar liefst twintig spectaculaire glijbanen en ook nog eens een heel groot speelgedeelte voor de allerkleinsten. Vervelen zullen ze zich in elk geval niet. 

Foto: Pexels – ocean-view-tijdens-daglicht-127673

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 15, 2024 /