Zwanger… eindeloos veel tips over welke spullen je nodig hebt

Als je voor het eerst zwanger bent, dan kan ik je verzekeren dat je vanaf de zwangerschapsaankondiging tal van tips over handige spullen gaat krijgen. Van die zaken die je AB-SO-LUUT nodig hebt. Iedereen heeft zo zijn favorieten… En dan hebben we het nog niet over je socials, waar je ook opeens tal van tips voorbij ziet schieten.

Tips

Als je twijfelt of hebt getwijfeld over je kinderwens, dan ben je alle bemoedigende opmerkingen (vol clichés) vast al gewoon. Maar als men weet dat je zwanger bent, dan kun je op nog meer tips rekenen. Tips over de opvoeding. En niet te vergeten: vooral veel tips over spullen. De beste kinderwagen kunnen ze zo voor je opsommen met alle specificaties alsof het om een nieuwe wagen gaat. Want geloof mij: dat is tegenwoordig steeds meer. Toch vind ik vooral dat je zelf op zoek moet gaan naar wat bij jou en je budget past. Natuurlijk wil je het beste van het beste voor je kleintje, maar het moet ook passen bij je portemonnee.. En die budget variant die hoeft niet eens slechter te zijn dan de dure. Sterker nog: wij hebben zo’n budgetwagen gehad en hebben daar twee kindjes met plezier in vervoerd. Kortom: vergelijken is echt geen overbodige luxe.

Nog meer tips…

En dan heb ik het hier over de kinderwagen, maar er volgen vast ook tips over autostoeltjes, kolfapparaten, buggy’s, babyfoons, flessenwarmers, wipstoeltjes, co-sleepers, kinderstoelen en ga zo maar door… Kortom: maak je borst maar nat voor een hoop tips. Waarmee je absoluut je voordeel kunt doen in je research naar het beste product.

Cadeaus

Maar het blijft niet alleen bij tips. Het is ook het moment dat er cadeaus volgen. Want ja zo’n tutje met Love Mama en dat soort zoetsappige teksten zijn natuurlijk hartstikke leuk om cadeau te geven. Maar je ontvangt wel heel veel tutjes op verschillende plekken (ook in gratis cadeauboxen als je die aanvraagt). Maar ik denk bijvoorbeeld ook aan verzorgingsproducten. Heel fijn, maar ieder heeft toch zo zijn eigen favorieten. Billenpoeder hebben we hier bijvoorbeeld nooit gebruikt. Er staan volgens mij nog wel wat flesjes in de inloopkast.

Krijgertjes

En natuurlijk ook de ‘krijgertjes’ niet vergeten. Als je in je omgeving één van de laatste bent die kinderen krijgt – zoals wij – dan kun je rekenen op krijgertjes. Deze tweede- of zelfs meerdere-hands exemplaren zijn dan een must have. Zoals die ene draagdoek. Of een babyfoon die het zo geweldig deed en nu toch maar stof staat te happen. Hartstikke lief natuurlijk. En zeker als je een krap budget hebt ook nog eens ontzettend handig. Maar anderzijds is het ook wel heel fijn dat je op zoek kan naar producten die echt bij je passen. Dat je vergelijkingssites kunt afstruinen om reviews te lezen en op zoek te gaan naar het beste product voor de beste prijs. Heerlijke sport!

Foto: Pexels – vrouw-mevrouw-jong-kijkend-6849521

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 16, 2024 /