Waarom je als moeder liever toch wel een bh draagt

Als moeder kan het heel bevrijdend zijn om bij thuiskomst meteen je bh af te doen en zonder door het huis te lopen. Toch zijn er belangrijke redenen om je deze toch maar wel te dragen. Veel vrouwen kiezen ervoor om zo snel mogelijk de bh uit te trekken, maar in veel gevallen is dat het gevolg van een niet goed passende bh of ondergoed van slechte kwaliteit. We hebben de belangrijkste redenen om toch maar wel een bh te dragen op een rijtje gezet.

Een bh dragen, een noodzakelijk kwaad?

Zie je er iedere dag weer tegenop om een bh te moeten dragen? Dan kan het maar zo zijn dat je een bh hebt gekocht die niet echt lekker zit. Of dat je de verkeerde maat hebt gekozen. Het dragen van dit soort ondergoed is namelijk wel echt belangrijk, al kunnen we ons goed voorstellen dat een dagje zonder ook wel een keer prettig is. 

Voor de juiste ondersteuning

Heb je last van rare striemen op je lichaam en kun je precies zien waar je bh gezeten heeft door de rode afdrukken? Dat kan er op duiden dat je niet het juiste ondergoed hebt gekocht. Geen wonder dat je dat ding zo snel mogelijk weer af wil doen. Een goede bh biedt echt ondersteuning voor je borsten en helpt je schouders om een hoop gewicht weg te nemen. Als je de juiste prima donna bh koopt en deze in de juiste maat bestelt, kun je een hoop ellende zoals nek- en rugpijn voorkomen. Zeker als je grotere borsten hebt, is dit een goede tip.

Meer comfort

Kies je de juiste bh, dan draait je de situatie al snel om. In plaats van dat het dragen van een bh een noodzakelijk kwaad is, biedt het juist meer comfort. Op een dag beweeg je best veel en bij een grotere maat kan het dan best zwaar zijn dat je borsten de hele dag bewegen. Met een goede bh kun je dit voorkomen. Ook als je minder grote borsten hebt, kan het dragen van een bh prettiger voelen. Bij de juiste maat en het juiste merk kun je er dus juist veel voordeel van hebben.

Wanneer je niet alles wil laten zien

Ben je thuis en komt er niemand over de vloer, dan is het prima om er een keer voor te kiezen om geen bh te dragen. Zo is het ook wel eens goed om je bh uit te trekken, want deze 24 uur per dag, zeven dagen per week dragen is niet goed voor je lichaam. Zonder slapen is dus geen enkel probleem. Maar op sommige momenten kun je er maar beter voor kiezen om wel een bh te dragen. Zeker als je de deur uitgaat of naar een officiële gelegenheid gaat.

Door geen bh te dragen, komt de natuurlijke vorm van je borsten uit. Daardoor is het ook mogelijk dat je meer laat zien dan je eigenlijk had gewild. Geen probleem als je alleen thuis bent of dit juist de bedoeling is. Maar in andere gevallen kun je deze maar beter wel dragen, want op die manier kun je de details verhullen wanneer het je zelf uitkomt.

Meer zelfvertrouwen

Een goede bh kan je zelfs meer zelfvertrouwen geven. Zelfs als niemand anders het ziet, kan mooi ondergoed je toch een stuk zelfverzekerder maken. Zeker als de bh je borsten goed ondersteunt en daardoor het truitje dat je zo graag wil dragen veel beter uitkomt. Wil je bijvoorbeeld wat meer nadruk leggen, dan kun je ook kiezen voor een goede push-up bh.

Foto: Pexels – foto/vrouw-mevrouw-terug-modefotografie-6568240/ pexels-cottonbro-6568240.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 1, 2024 /