Veranda als investering in je huis; mijn vijf redenen

Is een veranda een goede investering in je eigen huis? Wat mij betreft wel! En echt niet alleen financieel. Vergeet ook het woongenot niet dat je zo realiseert. Zelf hebben we dit een aantal jaar geleden ook gedaan en ik heb er nog nooit spijt gehad. Dit zijn dan ook mijn vijf redenen, waarom een veranda een goede investering is voor je huis.

Veranda als investering

Kies je voor een veranda of tuinkamer dan is dit absoluut een investering in de financiële waarde van je huis. Je realiseert zo namelijk extra vierkante meters woonoppervlakte en daar zijn veel mensen natuurlijk naar op zoek. Wil je je huis verkopen, dan kun je dankzij deze extra meters opvallen. Willen we niet allemaal ruim wonen?

Geef je huis extra uitstraling

Je huis wordt niet alleen meer waard door de extra meters; een veranda of tuinkamer geeft een huis vaak ook meer uitstraling. Heb je een prachtige tuin, dan wordt die zo nog veel meer bij de woning betrokken. Maar je kunt door de realisatie ook meer sfeerelementen toevoegen. Een architect kan je hier natuurlijk perfect bij helpen.

Meer wooncomfort

Wat voor ons de belangrijkste reden is geweest om een tuinkamer te realiseren is het vergroten van het wooncomfort. We waren op zoek naar een plek waar we altijd konden zitten. We zijn gestart met een overkapping en hebben die later van glazen wanden voorzien, waardoor we nu altijd uit de wind kunnen zitten. En ook tijdens het eten hebben we veel minder last van vliegen. We schuiven dan namelijk vaak de deuren toch even dicht. Na het eten kunnen ze – op warme dagen – dan gewoon weer open. 

Extra leefruimte

En daar lees je het eigenlijk al: meer wooncomfort zit ‘m voor ons ook in de extra leefruimte. Onze tuinkamer is echt een plek waar de kinderen al in het voorjaar lekker gaan spelen. En ook in het najaar ploffen we hier regelmatig even neer in onze loungebanken. Of wat dacht je bij feestjes en partijen: als je met meer mensen bent, is het hier al snel ideaal qua temperatuur. En niet iedereen loopt de hele tijd door je huis. Is het te koud, dan hebben we een klein elektrisch kacheltje voor erbij. 

Lagere energiekosten

Wist je dat een goed geplaatste veranda daarnaast je energiekosten kan verlagen? De veranda biedt dan schaduw in de zomer en zorgt voor een extra isolatielaag in de winter. Vooral in de zomer merken wij echt wel het verschil. Anders was het in de keuken al snel heel heet; nu zit er een extra laag voor. En ja, in onze tuinkamer wordt het dan tropisch, maar dan zetten we de ramen gewoon snel open. Bijkomend voordeel: we gebruiken deze ruimte dan ook als stapje voor onze moestuin. Hier kweken we de planten op in pot. Daarna gaan ze door naar de moestuin. Al heb ik bijvoorbeeld ook een muntplant als aankleding gehad in de tuinkamer en nu staat er al tijden een basilicumplantje. Kortom: het is echt een veelzijdige ruimte.

Pexels: foto/huis-woning-fabriek-plant-7061663/ – pexels-heyho-7061663.jpg

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 8, 2024 /