Onderzocht
Dochters hebben 183 ruzies per jaar met hun moeder

Een grappig weetje uit een Brits onderzoek: dochters hebben gemiddeld 183 ruzies per jaar! Op haar 23ste gaan dochters eindelijk waarderen wat haar moeder allemaal voor haar heeft gedaan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In totaal zijn tweeduizend moeders en dochters aan de tand gevoeld. De meeste ruzies gaan over het opruimen van de kamer, het niet antwoorden op een vraag of de omgang met broertjes en/of zusjes. Ze bespreken trouwens niet alles met elkaar: seks, ongesteld zijn en anticonceptie blijkt taboe.

Erg jong moeder worden, komt de band volgens de ondervraagden niet ten goede. Driekwart vindt dat 25 jaar het beste leeftijdsverschil is tussen moeder en kind.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: