Geen kinderen? Beëindig je relatie!

Voor mijn column neem ik je terug mee in de tijd… We starten bijna zeven jaar geleden.

Ik moeder? Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Tot mijn schoonmoeder het vraagt en daar stellig aan toevoegt: ‘Wil je ze niet? Dan kun je beter de relatie beëindigen.’

‘Op jullie leeftijd moet je het daar echt over hebben. Het is zonde van de tijd om te investeren in een relatie die toch gedoemd is om te mislukken. Mijn lief heeft echt een kinderwens. Jij niet? Hou hem niet aan het lijntje, maar geef ‘m dan – hoe moeilijk dat nu is, want nu zie je alles nog door een roze bril – de ruimte om een meisje te zoeken dat ook een gezin wil stichten.’

Mijn lief en ik hebben het helemaal nog niet gehad over kinderen. Als je elkaar in de kroeg leert kennen, heb je het over hele andere zaken dan een kinderwens. We zijn 22 en 23. Staan allebei aan het begin van onze carrière en willen nog echt van het leven genieten. Als we wegdromen doen we dat niet bij het beeld van een gezin met twee kids en hond, maar bij de gedachte aan een verre, avontuurlijke reis naar Nieuw-Zeeland.

De vraag overvalt mij dan ook, dus ik stamel: ‘Nou, nu nog niet hoor. Ik vind mezelf nu echt nog te jong. Maar als we over een aantal jaar nog samen zijn dan sluit ik dat echt niet uit…’ Op dat moment ben ik maar van één ding heel zeker: de liefde voor haar zoon.

We mogen dan pas een paar weken samenzijn; ik ben er van overtuigd dat hij mijn ‘ware’ is. En geloof me, ik heb in de loop der jaren genoeg vergelijkingsmateriaal verzameld om te weten dat hij alles in huis heeft wat ik zoek in een man. Hij ziet er goed uit, is intelligent en we kunnen werkelijk over alles praten. Zelfs de bijna tweehonderd kilometer tussen onze woonplaatsen weerhoudt ons niet om dagelijks bij elkaar te zijn. Dat ga ik toch niet op het spel zetten, omdat ik op mijn 22ste nog niet zeker weet of ik moeder wil worden of niet?

Lees volgende week: ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…‘ – Klik hier voor het overzicht van mijn columns

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 12, 2013 /