Column
Geen kinderen? Beëindig je relatie!

Voor mijn column neem ik je terug mee in de tijd… We starten bijna zeven jaar geleden.

Ik moeder? Daar heb ik nog nooit over nagedacht. Tot mijn schoonmoeder het vraagt en daar stellig aan toevoegt: ‘Wil je ze niet? Dan kun je beter de relatie beëindigen.’

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

‘Op jullie leeftijd moet je het daar echt over hebben. Het is zonde van de tijd om te investeren in een relatie die toch gedoemd is om te mislukken. Mijn lief heeft echt een kinderwens. Jij niet? Hou hem niet aan het lijntje, maar geef ‘m dan – hoe moeilijk dat nu is, want nu zie je alles nog door een roze bril – de ruimte om een meisje te zoeken dat ook een gezin wil stichten.’

Mijn lief en ik hebben het helemaal nog niet gehad over kinderen. Als je elkaar in de kroeg leert kennen, heb je het over hele andere zaken dan een kinderwens. We zijn 22 en 23. Staan allebei aan het begin van onze carrière en willen nog echt van het leven genieten. Als we wegdromen doen we dat niet bij het beeld van een gezin met twee kids en hond, maar bij de gedachte aan een verre, avontuurlijke reis naar Nieuw-Zeeland.

De vraag overvalt mij dan ook, dus ik stamel: ‘Nou, nu nog niet hoor. Ik vind mezelf nu echt nog te jong. Maar als we over een aantal jaar nog samen zijn dan sluit ik dat echt niet uit…’ Op dat moment ben ik maar van één ding heel zeker: de liefde voor haar zoon.

We mogen dan pas een paar weken samenzijn; ik ben er van overtuigd dat hij mijn ‘ware’ is. En geloof me, ik heb in de loop der jaren genoeg vergelijkingsmateriaal verzameld om te weten dat hij alles in huis heeft wat ik zoek in een man. Hij ziet er goed uit, is intelligent en we kunnen werkelijk over alles praten. Zelfs de bijna tweehonderd kilometer tussen onze woonplaatsen weerhoudt ons niet om dagelijks bij elkaar te zijn. Dat ga ik toch niet op het spel zetten, omdat ik op mijn 22ste nog niet zeker weet of ik moeder wil worden of niet?

Lees volgende week: ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…‘ – Klik hier voor het overzicht van mijn columns

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
6 comments
 • TwijfelMoeder-columns allemaal op een rijtje
  dec 07, 2016 (12:12)

  […] mei 2013 – Wie is TwijfelMoeder 12 juni 2013 – Geen kinderen? Beëindig je relatie! 19 juni 2013 – ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…’ 10 juli 2013 – […]

 • ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…’
  jun 25, 2013 (16:32)

  […] Lees nu het vervolg op: ‘Geen kinderen? Beëindig je relatie!’ […]

 • Angelique
  jun 13, 2013 (17:45)

  Ik ben het volmondig met je schoonmoeder eens.

 • Coby
  jun 13, 2013 (16:50)

  Wat een verschrikkelijk mens is dat zeg, en dat zo aan het begin van je relatie !!! Ik had die relatie laten springen alleen al om niet met zo’n mens opgescheept te zitten Je begrijpt dat je die je hele leven op je nek hebt.

 • twijfelmoeder
  jun 12, 2013 (20:04)

  @Denise: Natuurlijk denk je dat op zo’n moment wel even. Maar met de wijsheid van nu, zie ik het wel anders. Zij wilde haar zoon behoeden voor een verdrietige situatie.

 • Denise
  jun 12, 2013 (19:54)

  Waar bemoeit ze zich mee!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: