Column
‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…’

Lees nu het vervolg op: ‘Geen kinderen? Beëindig je relatie!’

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Kon ik in mijn vorige relaties nog makkelijk aan het onderwerp ‘kinderen’ ontkomen, na m’n gesprek met mijn schoonmoeder moet ik met de billen bloot. Terwijl mijn lief en ik het een paar avonden later over van alles en niets hebben, knal ik ‘m er in. ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…’

Mijn lief kijkt me ietwat geschrokken aan. Ik zie ‘m denken: kinderen, nu al? De kans om die woorden uit te spreken, krijgt hij niet. Ik ratel maar door, waarbij ik de zinnen ‘ik wil het niet uitmaken’, ‘ik weet het echt nog niet’ en ‘wat doen we nu” diverse malen herhaal. Tja, als ik zenuwachtig ben, valt er geen speld tussen te krijgen.

‘Doe even rustig’, zegt mijn lief als ik even niets zeg. Bang voor wat er komen gaat, kijk ik ‘m stil aan. ‘Ik wil inderdaad kinderen, maar het is niet zo dat ik binnen twee jaar al vader wil zijn. Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Ik begrijp het best dat je twijfelt aan je kinderwens. Als je er nog nooit over hebt nagedacht, is het heel wat. Laten we eerst maar eens kijken hoe het tussen ons verder gaat. Een vakantie samen lijkt me een goede test. Daarna kunnen we het verder over onze toekomstplannen hebben.’

Opgelucht kruip ik tegen ‘m aan. Ik geniet van dit moment. Over de toekomst maak ik me op dit moment nog even geen zorgen. Misschien beginnen m’n eierstokken over een tijdje wel spontaan te rammelen?

Lees volgende week: ‘Kinderen? Ik zou er niet aan beginnen!

Klik hier om al mijn columns te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 13, 2016 (16:59)

    […] Wie is TwijfelMoeder 12 juni 2013 – Geen kinderen? Beëindig je relatie! 19 juni 2013 – ‘We moeten het over mijn kinderwens hebben…’ 10 juli 2013 – ‘Kinderen? Ik zou er niet aan beginnen!’ 17 juli 2013 – Babyboom in […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: