Kinderwens speelt mee bij partnerkeuze

TwijfelMoeder heeft een aantal interessante cijfertjes ontdekt in recent onderzoek van Viva. Zij vroegen 1400 vrouwen van rond de dertig naar hun mening over de Nederlandse man. Wat zoeken de dames in een man en wat voor rol speelt hun kinderwens hierbij?

Veertig procent van de vrouwen noemt de vraag of een man een kinderwens heeft bepalend voor haar partnerkeuze. Een kwart zal nooit een relatie aangaan met een man die geen kinderen wil (en die snappen deze reactie dan waarschijnlijk ook). Zes procent noemt het onbelangrijk en tweeëntwintig procent, geeft toe dat ze een onwillige man subtiel zouden proberen over te halen.

Wat kinderen uit een andere relatie betreft. Daar staan de Viva-vrouwen niet om te springen. Tien procent noemt dit een absolute no go. Herkennen jullie dit?


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

juni 10, 2013 /