Krijg een orgasme tijdens de bevalling…

Ben je bang voor de bevalling en spring je daardoor niet meteen een gat in de lucht als het gaat om het krijgen van kinderen. Geen probleem. Wist je dat je zelfs een orgasme kunt krijgen tijdens de bevalling.

Op dit moment is dat bij 0,3 procent van de bevallingen het geval, zo blijkt uit onderzoek in de krant Sexologies. Het Laatste Nieuws heeft er in 2013 over geschreven. En wist je zelfs dat het voorbij gekomen is in de populaire doktersserie Grey’s Anatomy. In 2010 hebben Elizabeth Davis  en Debra Pascali-Bonaro er het boek ‘Orgasmic Birth’ over geschreven.

Orgasme opwekken

Simone Speelman heeft er op Bedmanieren een interessant verhaal over geschreven. Over het aantal van 0,3% orgastische bevallingen tegenover ‘normale’ bevallingen, schrijft ze: “Vermoedelijk klopt dit aantal echter niet, omdat er nog steeds een taboe rust op het bespreken van orgasmes, en dan vooral orgasmes in wat uitzonderlijke situaties. Ook berust dit cijfer waarschijnlijk op een spontaan orgasme dat kan ontstaan tijdens de bevalling door het samentrekken van de spieren. Maar je kan ook zelf een orgasme opwekken tijdens je bevalling om zodoende gebruik te maken van een natuurlijke pijnbestrijding. Dit staat bekend als een orgastische bevalling.” Klik hier om het artikel te lezen.

Wil je hier nu meer over lezen, dan heeft Denise Meijer van Famme Baby er ook nog een interessant verhaal over geschreven. Zij heeft zelfs in Google naar Orgasmic Birth gezocht. Ja, dat klinkt misschien als een vage pornocategorie, maar je ziet dan dus vrouwen die vol extase bevallen.

Ik was in trance

Als ik terugdenk aan mijn bevalling, kan ik niet zeggen dat het een orgastische belevenis was. Maar wat ik wel heb ervaren is hoe je in trance kunt raken. Dankzij de oefeningen die ik geleerd heb van Sabine de Groot van FijnZwanger lukte het me om heel erg in mezelf te zijn. Dat naast manlief ondertussen de verloskundige, kraamhulp en haar stagiair aan mijn bed stonden, wist ik wel, maar merkte ik niet meer. Dat vond ik persoonlijk dan weer erg fijn.

Wil jij ook zo bewust bevallen, verdiep je dan eens in hypno birthing en andere manieren van bewust bevallen. Daar zijn in Nederland al verschillende interessante boeken over verschenen:

Foto van vrouw die orgasme heeft van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 5, 2013 /