Vijftig is toch te oud om vader te worden…

Dat Lauren Verster twijfelt over het moederschap begrijp ik als een ander. Maar er speelt in haar geval toch meer mee. Wat te denken van de leeftijd van haar vriend Jort Kelder. Hij wordt namelijk volgend jaar vijftig.

Vijftig! Dat vind ik persoonlijk toch te oud om vader te worden. De kans is dan heel reëel dat hij er niet meer bij is op belangrijke momenten als afstuderen, huwelijk enzovoorts. We hebben tenslotte niet het eeuwige leven.

Moeder natuur mag dan bepaald hebben dat mannen ook op latere leeftijd nog vruchtbaar zijn. Ik vind dat je daar als aanstaande ouders ook reëel in moet zijn. Waarom wil je op die leeftijd überhaupt nog in de luiers wil duiken. Er zijn natuurlijk nog extremere gevallen, denk aan Rob de Nijs die op zijn 69 weer vader is geworden…

Zwanger worden van een ‘oude vader’? Natuurlijk mag dat. Maar ik denk dat de kinderwens van de vrouw in dit geval zo groot moet zijn dat ze het avontuur ook alleen durft aan te gaan. Anders zou ik er echt niet aan beginnen. Wat vinden jullie?

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 12, 2013 /