Actueel
Vijftig is toch te oud om vader te worden…

Dat Lauren Verster twijfelt over het moederschap begrijp ik als een ander. Maar er speelt in haar geval toch meer mee. Wat te denken van de leeftijd van haar vriend Jort Kelder. Hij wordt namelijk volgend jaar vijftig.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Vijftig! Dat vind ik persoonlijk toch te oud om vader te worden. De kans is dan heel reëel dat hij er niet meer bij is op belangrijke momenten als afstuderen, huwelijk enzovoorts. We hebben tenslotte niet het eeuwige leven.

Moeder natuur mag dan bepaald hebben dat mannen ook op latere leeftijd nog vruchtbaar zijn. Ik vind dat je daar als aanstaande ouders ook reëel in moet zijn. Waarom wil je op die leeftijd überhaupt nog in de luiers wil duiken. Er zijn natuurlijk nog extremere gevallen, denk aan Rob de Nijs die op zijn 69 weer vader is geworden…

Zwanger worden van een ‘oude vader’? Natuurlijk mag dat. Maar ik denk dat de kinderwens van de vrouw in dit geval zo groot moet zijn dat ze het avontuur ook alleen durft aan te gaan. Anders zou ik er echt niet aan beginnen. Wat vinden jullie?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
14 comments
 • Lauren Verster zwanger van eerste kindje
  jul 27, 2017 (22:09)

  […] alle kanten op. Dat vind ik toch wel een dingetje. (…) Was ik maar een man, dan kon ik op mijn vijftigste alsnog wat kinderen […]

 • Sheila
  okt 20, 2013 (05:51)

  Ik begrijp dat de vrouw van Menno 17 jaar ouder is, dus dat scheelt tussentijds maar 4 jaar met z’n eigen ouders. Een oude vader geeft meestal minder problemen omdat het allerminst zeker dat hij de verwekker is, terwijl er altijd financiele steun tegenover staat. Dat Lauren een kindje wil (sorry, maar ik lees het van jou, twijfelmoeder, ik lees geen roddelblaadjes) wil toch niet zeggen dat ze zwanger van Jort moet worden? 15 procent van de Engelse kinderen is een kroegbaby, terwijl de vader denkt dat hij de biologische vader is en betaalt voor een koekoeksjong. In Nederland is dit percentage hetzelfde. Dus, twijfelmoeder, neem nu het nog kan een lekker jong ding om je te laten bevruchten en een ouwe lul om je te onderhouden! Dat heet een win-win situatie :-).

  • George
   jan 22, 2014 (16:18)

   Sjonge wat zijn we toch weer lekker interlectueel bezig zeg!!

  • George
   jan 22, 2014 (16:29)

   Het antwoord van een domme doos voor wie maar een ding geld….geld dus!,

 • Menno
  jun 16, 2013 (23:03)

  Mijn ouders schelen 21 jaar. Zij was 36 en hij 57 toen ik geboren werd. Hij was toen al twee jaar met pensioen en financieel onafhakelijk. Voor een vrouw met moederambities brengt dat een stuk rust. Een jongere partner lijkt aantrekkelijk, maar waarom zou je 2½ dag (gedeelde zorgtaken) of misschien wel fulltime willen werken als dat helemaal niet hoeft? Voor m’n vader was het een 2e leg. Als je 1e leg de deur uit is en je betaald je ex gewoon allimentatie ben je echt geen klootzak. Mensen die opnieuw in een huwelijk met kinderen investeren zijn goed voor de economie. Mijn vader is nu 85, doet vrijwilligerswerk als klusjesman bij ‘oude mensen’ en fietst ‘s zomers wekelijks 30 km. Je bent zo oud als je je voelt. Mijn vrouw scheelt 17 jaar met mij. Als zij me vroeg ontvalt of we raken op elkaar uitgekeken zal ik ook open staan voor een 2e huwelijk met kinderen. Temeer omdat wij ze niet kunnen krijgen.

  • twijfelmoeder
   jun 17, 2013 (10:40)

   @Menno maar vond jij het dat nooit moeilijk dat je vader veel ouder was dan de vaders van klasgenootjes?

  • Catharina
   jan 31, 2014 (23:43)

   Als ik een beetje reken dan ben jij nu rond de 28… Als je vrouw 17 jaar jonger is is ze 11 en wel erg jong lijkt me..

   Heb zelf ook een oudere vader, hij was 58 toen hij me kreeg.. Ja hij wordt ouder en dat merk je wel maar niet zo oud at ik denk dat ik iets mis. Voor het zelfde geld overlijdt iemand al op veel eerdere leefijd.

   • p.d.
    mrt 07, 2016 (22:04)

    De vrouw kan niet ouder zijn? Je kan ook even de andere kant op rekenen…

 • Nikita
  jun 14, 2013 (08:26)

  Ik kon het me niet voorstellen dat hij al 50 werd dus even opgezocht en hij is van 1971, duurt dus nog wel even.

  Verder ben ik het geheel met je eens.

 • Doreen
  jun 13, 2013 (10:17)

  Vijftig is veel te oud om vader te worden, zeer zeker, Ik vind het altijd erg triest om die tweede leg vaders achter de kinderwagen te zien lopen. Egoistisch ook. Snap uberhaupt niet wat vrouwen van 30 in een 20 jaar oudere man zien.. maar dat is een andere discussie…

  • twijfelmoeder
   jun 13, 2013 (12:45)

   Bedankt voor je reactie, Doreen. Al heb ik via Twitter ook al andere reacties voorbij zien komen. Mensen die het toch begrijpen.

  • George
   jan 22, 2014 (16:14)

   Jammer Doreen….Zo kort door de bocht…….een kind wensen/krijgen is altijd egoistisch.
   Beter een liefdevolle oudere vader dan een jonge vader die geen tijd heeft voor zijn kind.
   Daarbij kijken ze in de rest van de wereld heel anders tegen dit onderwerp aan…..zonder vooroordelen!!

 • Nog geen kinderen voor Lauren Verster en Jort Kelder
  jun 12, 2013 (08:26)

  […] ze zichzelf voorlopig nog geen moeder ziet worden. “Als je zoiets wilt, moet je natuurlijk niet tot je zestigste wachten, maar ik ben er nu niet enorm mee […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: