Dan had ik mee kunnen tellen in de wereld van ‘hoe groot is jouw kind’

Wat had ik wel allemaal niet moeten doen toen ik in de twintig was? Ik vergeet even de maand die ik nog heb voor het gemak. Het belangrijkste is dat ik minimaal twee kinderen had moeten krijgen. Dan had ik simpelweg mee kunnen tellen in de wereld van ‘’hoe groot is jouw kind’. Aan het woord is Jennifer Delano, die als gastblogger haar bijdrage aan TwijfelMoeder.nl levert.

Er is niets zo belangrijk dat vertellen over jouw kind, als ik het goed begrijp. Ook in de zakelijke kennismakingsgesprekken worden kinderen mij met regelmaat opgedrongen. Aan de start, of aan het einde van het gesprek wanneer we een nieuwe afspraak gaan maken. Dan komt ineens dat zoontje of dochtertje of die papa/mamadag voorbij.

Binnenkort word ik 30. Ik zie daar al jaren naar uit. Maar de laatste weken valt het me enorm op wat voor vreselijke sfeer eroverheen hangt. Ik krijg een full colour magazine opgestuurd. Onschuldig blader ik deze door in de verwachting dat het een concurrerende magazine is van de Viva of Flair. Maar helaas blijkt dit anders. Het is een full colour magazines over baarmoederhalsjeweetwel. Ik voelde me verraden! Leuk voor de prullenbak.

Vanmorgen hoor ik een TED speech over hoe je je twintiger jaren kan verpesten. Ik dacht: what? Zo had ik er nog nooit over nagedacht. Ik zag, en zie mijn twintiger jaren om alles te doen wat ik dacht te willen, en vooral uit te vinden waar ik gelukkig van word. Ineens denk ik bij mezelf: hoe goed heb ik het wel of niet gedaan?

Was het realistisch om tijdens mijn jaren als twintiger een baby te creëren, eerder dan straks? Niet echt. Ik zeg altijd dat je drie dingen nodig hebt daarvoor: geld, tijd en dna. Er deze drie heb ik nog nooit goed in balans gehad. Dan heb je het geld, maar geen zin om er tijd aan te besteden. Dan had ik even geld en tijd, maar niet het juiste dna gevonden. En zo combineer je erop los.

Het is echt loslaten. Ik accepteer dat ik nu geen ”echte” moeder ben. En als het niet gaat gebeuren, accepteer ik dat ik op andere manieren mijn ”moederschapkwaliteiten” ga inzetten. Of simpelweg via internet (net als een bevriend koppel) een kleinkind vinden. Fantastisch: hetzelfde figuur, dezelfde gezondheid, tijd behouden en toch krijgen wat je wilt: kleinkinderen. Want die lijken me het leukste!

Jennifer Delano - Foto: Bibi VethJennifer Delano is PR agent. Eerder won ze met haar werk een JCI Internet Award en is volgens Viva een van de 400 succesvolste vrouwen van Nederland. Haar doel is 100.000 mensen vooruit te schoppen in 5 jaar. Dit doet ze door middel van PR Platform: http://www.PRGoeroe.nl, het runnen van PR bureau DelanoPR.nl en via het platform: PestenIsNietLeuk.nl 

 

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 29, 2013 /