Taylor Swift wil geen vragen meer over kinderwens

Taylor Swift heeft duidelijk gemaakt dat journalisten haar geen vragen moeten stellen over haar kinderwens. Een Duitse journalist vroeg of ze – nu ze bijna 30 wordt – al nagedacht had over kinderen. Waarop de zangeres antwoordde. “Ik denk niet dat mannen die vraag krijgen wanneer ze 30 worden. Ik ga daar dus ook geen antwoord op geven.”

Het signaal wat ze met dat antwoord geeft, is overal ter wereld opgevangen. Alle media schreven dat Taylor Swift een Duitse journalist op zijn nummer heeft gezet met dit antwoord op de vraag naar haar kinderwens. Volgens mij is dit het begin van een nieuwe beweging. Geen oppervlakkige antwoorden meer als ‘dat is iets voor later’ of ‘ik focus me eerst op mijn nieuwe album, daarna zien we wel weer’, maar gewoon aangeven dat je hier niet van gediend bent.

Taylor Swift kreeg deze vraag tijdens de persconferentie voor de lancering van haar album.

Vergelijking met mannen

Taylor Swift heeft er nu voor gekozen om de vergelijking met mannen te maken, maar ik denk dat dat helemaal niet hoeft. Uiteindelijk gaat het gewoon om de vraag die heel privé is; ongeacht of je ‘m nu aan een man of vrouw stelt. Die man kan namelijk ook heel graag vader willen worden, maar nog op zoek zijn naar zijn droomvrouw. Misschien twijfelt hij nog en wil zijn partner wel heel graag. Deze vraag kan mannen ook raken. Al heeft Taylor daar wel gelijk: de vraag wordt wel minder aan de mannen gesteld. Daar ga ik in mijn boek ook op in.

Mijn antwoord

Toen ik zelf nog heel erg twijfelde en de kinderwens-vraag op mijn bord kreeg, antwoordde ik de laatste jaren altijd heel eerlijk. Ik gaf aan dat ik het nog niet wist en refereerde daarbij aan het verdriet waar veel mannen en vrouwen mee worstelen. We kennen in onze omgeving allemaal wel iemand, waarbij zwanger worden niet van zelf ging. Iemand waarvan we weten dat ze zwanger is geworden met behulp van IVF. En hoe zit het met de kinderlozen in je omgeving? Weet je zeker dat dat een bewuste keuze is? Kortom: een beetje voorzichtigheid vind ik wel op zijn plaats. Dat vertelde ik ook tijdens mijn boekpresentatie, waarbij ik na afloop direct hoorde dat ik de aanwezigen met dit verhaal aan het denken had gezet.

Foto: Taylor Swift: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 23, 2019 /