Moeders, het zijn net bloedhonden

‘Kinderen zijn hartstikke leuk! Ik heb er echt geen moment spijt van gehad. Nee daar moet je echt niet over twijfelen.’ Moeders zijn net bloedhonden…

Als ze ruiken dat je twijfelt, proberen ze je meteen met allerlei argumenten over te halen. Ze zeggen nog net niet ‘spoel nu de pil door de plee en bespring meteen je man’. Maar waar ze het stuk voor stuk over eens zijn: Ik zal geen spijt hebben…

Allerlei redenen worden er opgesomd; het is zo gezellig met zo’n kleintje in huis, ze verrijken je leven, het is een bezegeling van de liefde, ze zorgen ervoor dat je als bejaarde niet eenzaam sterft en ga zo maar door…

Waarom vraagt er nooit eens iemand naar de oorzaak van mijn twijfel. Nee, we gaan er gewoon voor het gemak van uit dat alle vrouwen moeder willen worden. Was het maar zo simpel. Kon je maar op een knopje duwen om het moedergen te activeren…

Lees volgende week: ‘Met jullie is een zwangerschapstest overbodig’

Twijfel jij over je kinderwens?

september 11, 2013 /