Babystress in China – korte documentaire

Heb jij de korte documentaire Babystress in China al gezien? Op 27 december 2023 zag je ‘m (weer) op tv, maar je kunt ‘m ook nog steeds terug kijken. Het is erg interessant, maar ook best verdrietig, om te zien hoe het daar zit.

Toen ik samen met mijn lief jaren geleden op reis was in Australië ontmoette ik ook een vrouw uit China. Daar schreef ik over: Eenkindpolitiek: druk en zorg voor ouders.

Babystress in China

In China trouwen veel vrouwen omdat hun ouders dat willen, om vervolgens ongelukkig te zijn. Naast de druk van ouders, groeit nu ook de druk vanuit de Chinese overheid om kinderen te krijgen. Een dilemma voor Xu uit Wuhan, dat haar hele leven beheerst.

Twijfel over kinderwens in China

Wil Xu ontsnappen aan de ervaring van studeren, werken, trouwen en gezin? Of gelijk een gezin stichten? En wat als je in een metropool woont? Wie kan een gezin onderhouden? En is ze met haar dertig jaar niet al te laat? De videobrief van Xu biedt een uniek inkijkje in hoe traditie en overheidsbeleid neerdalen in het alledaagse leven van alledaagse mensen in een Chinese miljoenenstad.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 28, 2023 /