Actueel
Neonaticide; moeders vermoorden pasgeboren baby

Deze week is het nieuws bekendgemaakt dat een 24-jarige Rotterdamse vrouw haar pasgeboren babytje heeft vermoord. Wat een verschrikkelijk nieuws. En helaas komt neonaticide, zoals het doden van een baby binnen 24 uur na de geboorte wordt genoemd, veel vaker voor. In Nederland zou dit zo’n vier tot vijf keer per jaar gebeuren.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Forensisch psycholoog Katinka de Wijs-Heijlaerts van de Universiteit van Tilburg doet promotieonderzoek naar dit verschrikkelijke fenomeen. Zij legt uit dat moedermoord vrijwel altijd een daad uit angst is. De kersverse moeders zijn bang voor de ontdekking van de zwangerschap. Bijvoorbeeld, omdat ze bang zijn dat hun partner het kindje niet wil. Of dat haar ouders het er niet mee eens zijn. Ze vermoorden het kindje uit schaamte en, of angst en handelen alleen. Dit komt in alle lagen van de bevolking voor. Incidenteel zelfs onder getrouwde dertigers die al andere kinderen hebben.

Klik hier om nog meer te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: