True Crime Belgium Liefde in Wanhoop: moord op Ryan Coemans

True Crime Belgium neemt in 2024 weer iedere maand een nieuw misdaad verhaal voor Streamz onder de loep. Vandaag – donderdag 8 februari – is dat Liefde in Wanhoop. Deze aflevering van True Crime Belgium gaat over de moord op Ryan Coemans, die slechts zes jaar oud was. Ontdek er hier alles over.

True Crime Belgium: Liefde in Wanhoop

True Crime Belgium: Liefde in Wanhoop belicht de tragische en hartverscheurende moord op de zesjarige Ryan Coemans. Op 26 december 2018 werd Ryan door zijn eigen moeder Tamara Nuijts verstikt. Een onbegrijpelijke daad die niet alleen diepe sporen naliet bij de familie van Ryan, maar ook bij een hele gemeenschap in Bree (Limburg).

Voor de liefhebbers van de Belgische true-crime-podcast De Volksjury. *

Ryan Coemans: moeder vermoord zoontje

De True Belgium Crime aflevering Liefde in Wanhoop reconstrueert de gebeurtenissen voor, tijdens en na Ryans dood. De getuigenissen van de speurders die deze zaak onderzochten bieden een unieke kijk op de feiten. Maar de kijkers ontmoeten ook Stefan, de vader van Ryan, zijn halfzusjes Melissa en Alyssia.

Stefan Coemans en Vivan Arets

Daarnaast maken we ook kennis met Vivian Arets. Zij is de nieuwe partner van vader Stefan Coemans. Het stel heeft helaas ook deze verdrietige gebeurtenis gemeen. Vivian Arets verloor namelijk haar baby Daan door het shaken baby syndroom. Dit werd veroorzaakt door haar ex-partner. Dit gedeelde verdriet bracht Stefan en Vivian samen, wat hen hielp om een hecht gezin te vormen ondanks hun onmetelijke verlies.

Lees ook: Pasgeboren babytje vermoorden: psychische stoornis moeders

Van moeder naar moordenaar

Deze documentaire over de moord op Ryan Coemans werpt ook een licht op de psyche van zijn moeder Tamara Nuijts. Dat wordt gedaan aan de hand van de getuigenissen van naasten, de procureur en de gerechtspsychiater. Hierbij proberen de makers ook een antwoord te geven op de onvermijdelijke vragen: hoe kan een moeder tot het punt komen haar eigen kind te doden? En hoe geef je dat als dichte familie van Ryan Coemans een plaats? 

True Crime Belgium 2024

True Crime Belgium is een crime-docu-reeks met Belgische misdaadverhalen, waarvan de harde realiteit de fictie overtreft. Als kijker zit je op de eerste rij: de makers konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto- en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze reeks. Iedere maand in 2024 komt er een nieuwe aflevering van True Crime Belgium op Streamz. Recent kon je kijken naar Hans Van Themsche True Crime Belgium.

True Crime Belgium op tv

De aflevering van Hans Van Themsche was ook meteen bij Play4 en GoPlay te kijken. Wanneer dit het geval is met Liefde in Wanhoop durven we niet te zeggen. Dan delen we het natuurlijk en werken we dit artikel bij: True Crime Belgium: misdaad documentaires op Play4 kijken. In Nederland zijn de True Crime Belgium documentaires te kijken bij Videoland.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

februari 8, 2024 /