Kans op kleinere baby als je aan drukke weg woont

Vrouwen die tijdens de zwangerschap veel fijnstof inademen, omdat ze bijvoorbeeld aan een drukke weg wonen, hebben een grotere kans op een kleinere baby. Voor elke vijf microgram per kubieke meter lucht neemt het risico op een laag geboortegewicht met 18% toe, zo blijkt uit een grote Europese studie.

Meer weten? Lees dan de uitleg in de Volkskrant. RTL Nieuws heeft de vijf belangrijkste vragen er uit gelicht in een helder stukje op de site.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 17, 2013 /