Actueel
SOA’s worden vaakst gegoogled in Utrecht

Utrecht is de ongekroonde SOA hoofdstad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van gezondheidswebsite Ingoedendoen.nl. In de studentenstad wordt het vaakst gegoogled op Soa gerelateerde onderwerpen. Utrecht wordt op de voet gevolgd door Den Haag en Groningen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Ingoedendoen.nl heeft verschillende data van onder andere Google gecombineerd om tot haar ranglijst te komen. “Na onveilig seksueel verkeer zoeken mensen meestal anoniem naar de mogelijkheden van het doen van een Soa-test”, aldus de onderzoekers. Door het aantal Google-zoekopdrachten per stad af te zetten tegen het aantal inwoners wordt duidelijk op welke plekken in Nederland het meest gezocht wordt naar Soa-testen.

Het Soa-onderzoek heeft tot meer inzichten geleid. Zo blijkt dat er na de zomervakantie een flinke piek waar te nemen valt in interesse rondom Soa gerelateerde onderwerpen. Tijdens de maand september neemt het aantal zoekopdrachten met tachtig procent toe. “In 2012 was deze extreme piek in vraag naar informatie rondom Soa’s voor het eerst te zien”, aldus de onderzoekers. “Dit jaar zet die trend zich voort.” Een verklaring voor het fenomeen kan erin liggen dat men onzeker is over seksuele relaties die tijdens de zomervakantie hebben plaatsgevonden.

De Soa waar de meeste informatie over wordt gezocht is Chlamydia. Chlamydia is dan ook de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. Per jaar treft het zo’n 100.000 mensen. Na Chlamydia wordt er het meest op de schimmelinfectie Candida gezocht. Dit is wel verrassend, omdat Candida geen plek heeft in de top drie van meest voorkomende Soa’s.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: