Onderzocht
Trauma door bevalling; 20 % vrouwen in Vlaanderen

Uit onderzoek blijkt dat 20 % van de vrouwen in Vlaanderen de bevalling als een trauma heeft ervaren. Vooral Islamitische vrouwen hebben hier last van, net als mama’s met een lager inkomen of dames met een verleden van mentale aandoeningen. Een keizersnede wordt vaak ook als traumatisch ervaren.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De Rijksuniversiteit Groningen heeft hier recent ook onderzoek naar gedaan. Volgens kun kun je bij 9% van de vrouwen zelfs spreken van een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS).

Klik hier voor het bericht uit Het Laatste Nieuws.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: