Zin en zwanger… Nicolette Kluijver schrijft over seksleven

“Bij mij en manlief was het toch vooral een moetje”, schrijft Nicolette Kluijver in haar boek ‘Let’s talk about.. Seks, schaamhaar, scharrels en meer’. Dit boek verscheen in 2013, toen ze net haar eerste kindje had gekregen. De destijds 29-jarige BNN presentatrice heeft dan ook over seks tijdens de zwangerschap geschreven in haar boek.

“De hormonen gieren door je lijf, waardoor je manlief soms haat tot in elke vezel of juist grenzeloos van hem houdt. En dan je seksdrive, die sommige maanden ontbreekt en juist weer voor de deur staat wanneer je eruitziet alsof je een voetbal hebt ingeslikt”, schrijft ze. Er wordt openhartig vertelt over hoe zwaar haar man het soms moet hebben gehad (om elf uur ’s avonds nog op zoek naar ananas, want zwangere vrouwlief heeft een niet te stoppen drang naar de tropische vrucht).

Intens orgasme

Ondertussen heeft ze een voortdurende strijd met zichzelf en haar gierende hormonen geleverd als het op seks aan kwam. Want hoe kan je man je nou sexy vinden als je eruitziet als een ‘broedkip’. Het prettige van zwanger-zijn en seks hebben, vindt Nicolette, is dat haar orgasmes tien keer intenser waren. Daar moet toch wat voor te zeggen zijn, lijkt mij.

Volgens Nicolette wilden manlief en zij beiden eigenlijk niet, maar door haar gierende hormonen durfde hij haar niks te weigeren. De seks werd er ongemakkelijk van, want met zo’n dikke buik is het lastig een prettig standje te vinden. Seksuologe Minke de Boer heeft het boek voorzien van wetenschappelijke feitjes. Zo staan er interessante feiten in over seks in de verschillende trimesters. En vertelt ze dat 40% van de mannen tijdens de zwangerschap van hun vrouw, minder zin in seks hebben.

Seks na de bevalling

Nicolette dacht tijdens de bevalling: ‘hoe gaat ons seksleven er vanaf nu uitzien?’, na al het persen en bloeden. Toch kan ze zeggen dat er niks veranderd is: “geen gapende grot en geen afknappers”, gelukkig maar. Ze besluit het hoofdstuk met: “Alles is zelfs beter; we hebben een prachtig meisje gekregen en ik heb met mijn man een behoorlijk pijnlijke en emotionele strijd getrotseerd. Hoe sexy is dat?”

Klik hier om meer over het boek te lezen

Twijfel jij over je kinderwens?

november 14, 2013 /