Zwanger en nu
Zin en zwanger… Nicolette Kluijver schrijft over seksleven

“Bij mij en manlief was het toch vooral een moetje”, schrijft Nicolette Kluijver in haar boek ‘Let’s talk about.. Seks, schaamhaar, scharrels en meer’. De 29-jarige BNN presentatrice heeft onlangs een kind gekregen en heeft een hoofdstuk in haar boek over seks tijdens de zwangerschap geschreven.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“De hormonen gieren door je lijf, waardoor je manlief soms haat tot in elke vezel of juist grenzeloos van hem houdt. En dan je seksdrive, die sommige maanden ontbreekt en juist weer voor de deur staat wanneer je eruitziet alsof je een voetbal hebt ingeslikt”, schrijft ze. Er wordt openhartig vertelt over hoe zwaar haar man het soms moet hebben gehad (om elf uur ’s avonds nog op zoek naar ananas, want zwangere vrouwlief heeft een niet te stoppen drang naar de tropische vrucht).

Ondertussen heeft ze een voortdurende strijd met zichzelf en haar gierende hormonen geleverd als het op seks aan kwam. Want hoe kan je man je nou sexy vinden als je eruitziet als een ‘broedkip’. Het prettige van zwanger-zijn en seks hebben, vindt Nicolette, is dat haar orgasmes tien keer intenser waren. Daar moet toch wat voor te zeggen zijn, lijkt mij.

Volgens Nicolette wilden manlief en zij beiden eigenlijk niet, maar door haar gierende hormonen durfde hij haar niks te weigeren. De seks werd er ongemakkelijk van, want met zo’n dikke buik is het lastig een prettig standje te vinden. Seksuologe Minke de Boer heeft het boek voorzien van wetenschappelijke feitjes. Zo staan er interessante feiten in over seks in de verschillende trimesters. En vertelt ze dat 40% van de mannen tijdens de zwangerschap van hun vrouw, minder zin in seks hebben.

Nicolette dacht tijdens de bevalling: ‘hoe gaat ons seksleven er vanaf nu uitzien?’, na al het persen en bloeden. Toch kan ze zeggen dat er niks veranderd is: “geen gapende grot en geen afknappers”, gelukkig maar. Ze besluit het hoofdstuk met: “Alles is zelfs beter; we hebben een prachtig meisje gekregen en ik heb met mijn man een behoorlijk pijnlijke en emotionele strijd getrotseerd. Hoe sexy is dat?”

Klik hier om meer over het boek te lezen

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: