Onderzocht
70% vrouwen België bevalt pijnloos

Midden in je bevalling een interview geven? De Belgische dame in het onderstaande filmpje doet het gewoon. VTM Nieuws spreekt met haar over de trend in België om pijnloos te bevallen. Maar liefst zeventig procent van de aanstaande moeders bevalt met een epidurale verdoving. Dat is dubbel zoveel als twintig jaar geleden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Zo’n epidurale verdoving brengt risico’s met zich mee. Waren vrouwen daar in het verleden nog bang voor. Nu vinden ze het belangrijker dat ze geen pijn hebben tijdens de natuurlijke bevalling. En als we de geïnterviewde mogen geloven dan voelt ze zelfs niets van weeën die om de minuut komen.

Nederlandse vrouwen denken hier trouwens heel anders over. Zij willen het liefst zonder pijnstilling bevallen.


Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: