70% vrouwen België bevalt pijnloos

Midden in je bevalling een interview geven? De Belgische dame in het onderstaande filmpje doet het gewoon. VTM Nieuws spreekt met haar over de trend in België om pijnloos te bevallen. Maar liefst zeventig procent van de aanstaande moeders bevalt met een epidurale verdoving. Dat is dubbel zoveel als twintig jaar geleden.

Zo’n epidurale verdoving brengt risico’s met zich mee. Waren vrouwen daar in het verleden nog bang voor. Nu vinden ze het belangrijker dat ze geen pijn hebben tijdens de natuurlijke bevalling. En als we de geïnterviewde mogen geloven dan voelt ze zelfs niets van weeën die om de minuut komen.

Nederlandse vrouwen denken hier trouwens heel anders over. Zij willen het liefst zonder pijnstilling bevallen.


Twijfel jij over je kinderwens?

januari 3, 2014 /