‘Dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè’

“30… nou, dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè…”, ontvang ik als verjaardagsboodschap op Facebook. Ze bedoelt het grappig, dat weet ik meteen. Ik moet er dan ook even om lachen. Tot ik besef dat deze opmerking de aankomende tijd nog wel vaker zal vallen, maar dan serieus bedoeld.

Vandaag ben ik dertig geworden. Sommige vrouwen vinden dat verschrikkelijk, maar ik kan me er eigenlijk niet druk om maken. Een rimpeltje meer of minder? Vaker moeten sporten om je lichaam in shape te houden? Mij doet het weinig. Alleen die vragen…

Nieuwsgierige kennissen zullen dit moment aangrijpen, net zoals ze dat deden toen we gingen samenwonen of na ons huwelijk. Wat zal ik antwoorden? Zal ik ze meteen maar naar TwijfelMoeder.nl verwijzen? Nee, een standaard reactie heb ik nog niet voor handen. Ik weet dat ik rustig moet blijven. Eerlijk moet zijn. Alleen dan kan ik tot een dialoog komen en een taboe doorbreken. Maar wil iedereen mijn verhaal wel horen. De laatste tijd voel ik me soms zo onbegrepen.

Gelukkig is er dan het ‘verjaardagscadeau’ van de betreffende Facebook-vriendin. Een portie geduld, zodat ik alle vragen en opmerking aankan. Kom maar op!

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 12, 2014 /