Column
‘Dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè’

“30… nou, dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè…”, ontvang ik als verjaardagsboodschap op Facebook. Ze bedoelt het grappig, dat weet ik meteen. Ik moet er dan ook even om lachen. Tot ik besef dat deze opmerking de aankomende tijd nog wel vaker zal vallen, maar dan serieus bedoeld.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Vandaag ben ik dertig geworden. Sommige vrouwen vinden dat verschrikkelijk, maar ik kan me er eigenlijk niet druk om maken. Een rimpeltje meer of minder? Vaker moeten sporten om je lichaam in shape te houden? Mij doet het weinig. Alleen die vragen…

Nieuwsgierige kennissen zullen dit moment aangrijpen, net zoals ze dat deden toen we gingen samenwonen of na ons huwelijk. Wat zal ik antwoorden? Zal ik ze meteen maar naar TwijfelMoeder.nl verwijzen? Nee, een standaard reactie heb ik nog niet voor handen. Ik weet dat ik rustig moet blijven. Eerlijk moet zijn. Alleen dan kan ik tot een dialoog komen en een taboe doorbreken. Maar wil iedereen mijn verhaal wel horen. De laatste tijd voel ik me soms zo onbegrepen.

Gelukkig is er dan het ‘verjaardagscadeau’ van de betreffende Facebook-vriendin. Een portie geduld, zodat ik alle vragen en opmerking aankan. Kom maar op!

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Alle TwijfelMoeder-columns op een rijtje
    dec 27, 2016 (07:44)

    […] 10 januari 2014 – Zit carrière je kinderwens echt in de weg? 12 januari 2014 – ‘Dan wordt het wel eens tijd voor een kleine hè’ 17 januari 2014 – ‘Mag ik u feliciteren?’ 8 februari 2014 – Eerlijke moeder: […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: