Nicolette van Dam twijfelde ook over kinderen

Nicolette van Dam mag dan zwanger zijn van haar tweede kindje. Ook zij heeft getwijfeld. In Jij & Je Kinderen 13-2012 zegt ze. “Ik wist altijd al dat ik kinderen wilde, maar durfde niet zo goed de beslissing te nemen.” Ze legt uit hoe dat kwam.

Bas wilde het al langer, maar ik twijfelde: hoe moest het met mijn werk? Op vakantie in Zuid-Afrika ging de knop om. We waren met mijn familie weg voor de vijftigste verjaardag van mijn moeder. Ergens in de bush zaten we in een lodge. Alleen maar stilte, geen bereik op onze telefoons. Van de ene op de andere dag wist ik: ik wil het nu. Bas blij natuurlijk. Ik stopte met de pil… om er niet lang daarna weer mee te beginnen!

De presentatrice begint niet terug met de pil, omdat ze twijfelde. Nee, ze moest voor haar werk voor Unicef naar Laos en slikte daarom malariatabletten. Bij de inentingen kreeg ze te horen dat als ze toevallig zwanger probeerde te worden, dat ze dat beter even kon uitstellen. Aangezien ze geen enkel risico wilde nemen, en de reis niet kon en wilde afzetten besloten ze zwanger worden even on hold te zetten. Daar zegt ze over:

Achteraf gezien voelde ik me na die reis ook anders. Meer ontspannen, alsof ik me er toen pas écht op kon richten. Daarna duurde het niet lang meer voor ik zwanger was.

Klik hier om nog meer te lezen.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 27, 2014 /