Carrière opgeven voor moederschap: ‘Mijn kinderen hebben maar één moeder’

Hebben jullie afgelopen zondag ‘De Wandeling’ gezien? Een lezeres tipte me. Architecte Shiuan-Wen Chu vertelt haar verhaal: van ambitieuze toparchitect tot full-time huismoeder. Zoals ze zelf zegt: “Mijn kinderen hebben maar één moeder, maar er zijn duizenden goede architecten in de wereld.”

De eerste jaren heeft ze haar baan bij een prestigieus Rotterdams architectenbureau gecombineerd met haar verantwoordelijkheid voor mega bouwprojecten. Als haar zoon Lennart vier jaar wordt en naar school gaat, blijkt hij autistisch te zijn. Als ze nog een kindje krijgen en het moederschap, de zorg en haar werk onmogelijk te combineren zijn, gooit ze het roer radicaal om. Ze stopt met werken om voor haar kinderen te zorgen.

Als je zo’n carrière hebt, is dat geen makkelijke keuze. Over haar worsteling – maar ook over de opvoeding van een kindje met autisme – heeft ze het boek ‘Heel erg anders‘ geschreven.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 13, 2014 /