Recensie
Carrière opgeven voor moederschap: ‘Mijn kinderen hebben maar één moeder’

Hebben jullie afgelopen zondag ‘De Wandeling’ gezien? Een lezeres tipte me. Architecte Shiuan-Wen Chu vertelt haar verhaal: van ambitieuze toparchitect tot full-time huismoeder. Zoals ze zelf zegt: “Mijn kinderen hebben maar één moeder, maar er zijn duizenden goede architecten in de wereld.”

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De eerste jaren heeft ze haar baan bij een prestigieus Rotterdams architectenbureau gecombineerd met haar verantwoordelijkheid voor mega bouwprojecten. Als haar zoon Lennart vier jaar wordt en naar school gaat, blijkt hij autistisch te zijn. Als ze nog een kindje krijgen en het moederschap, de zorg en haar werk onmogelijk te combineren zijn, gooit ze het roer radicaal om. Ze stopt met werken om voor haar kinderen te zorgen.

Als je zo’n carrière hebt, is dat geen makkelijke keuze. Over haar worsteling – maar ook over de opvoeding van een kindje met autisme – heeft ze het boek ‘Heel erg anders‘ geschreven. Maar kijk ook de uitzending van De Wandeling. Zeker als je carrière een reden vormt om de twijfelen aan je kinderwens.

[bol_product_links block_id=”bol_53721c008f2e2_selected-products” products=”9200000012539057″ name=”heelerganders” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
4 comments
 • Patricia de Ryck
  mei 13, 2014 (19:20)

  Sabine Neuteboom Ja, ik vond het echt heel bijzonder om te horen. Het opent je ogen wel. Want zij had het echt helemaal voor elkaar.

 • Sabine Neuteboom
  mei 13, 2014 (17:10)

  Patricia de Ryck Mooie uitzending, hè? Met brok in de keel zitten kijken….

 • Patricia de Ryck
  mei 13, 2014 (16:11)

  Dank voor de tip Sabine Neuteboom.

 • Patricia de Ryck
  mei 13, 2014 (16:10)

  Heel interessante uitzending van De wandeling en boekentip. Toparchitecte heeft haar baan opgezegd, en daarmee haar carrière afgesloten, om voor haar kinderen te kozen. De oudste is autistisch. Ze schreef over deze keuze en de opvoeding het boek 'Heel erg anders'. Must see & read wat mij betreft.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: