Carrière opgeven voor moederschap: ‘Mijn kinderen hebben maar één moeder’

Hebben jullie afgelopen zondag ‘De Wandeling’ gezien? Een lezeres tipte me. Architecte Shiuan-Wen Chu vertelt haar verhaal: van ambitieuze toparchitect tot full-time huismoeder. Zoals ze zelf zegt: “Mijn kinderen hebben maar één moeder, maar er zijn duizenden goede architecten in de wereld.”

De eerste jaren heeft ze haar baan bij een prestigieus Rotterdams architectenbureau gecombineerd met haar verantwoordelijkheid voor mega bouwprojecten. Als haar zoon Lennart vier jaar wordt en naar school gaat, blijkt hij autistisch te zijn. Als ze nog een kindje krijgen en het moederschap, de zorg en haar werk onmogelijk te combineren zijn, gooit ze het roer radicaal om. Ze stopt met werken om voor haar kinderen te zorgen.

Als je zo’n carrière hebt, is dat geen makkelijke keuze. Over haar worsteling – maar ook over de opvoeding van een kindje met autisme – heeft ze het boek ‘Heel erg anders‘ geschreven. Maar kijk ook de uitzending van De Wandeling. Zeker als je carrière een reden vormt om de twijfelen aan je kinderwens.

[bol_product_links block_id=”bol_53721c008f2e2_selected-products” products=”9200000012539057″ name=”heelerganders” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

mei 13, 2014 /